Vegan smoothie bowl met granola en vruchten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Kids,Moederdag
Ontbijt
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 200 g druiven
- 2 pruimen
- 5 dl kokosdrink
- 1 zakje agar-agar (2 g)
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 75 g amandelen (voor de granola)
- 75 g cashewnoten (voor de granola)
- 75 g macadamianoten (voor de granola)
- 75 g paranoten (voor de granola)
- 30 g havervlokken (voor de granola)
- 20 g gepofte quinoa (voor de granola)
- 80 g agavesiroop (voor de granola)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100336900000
S1981122200092220000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd (+ 2 u. koeltijd)
- Klop de agar-agar met een beetje kokosdrink los en meng ze dan met behulp van een garde met de rest van de kokosdrink, in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en laat 2 min. al roerend pruttelen. Voeg de ahornsiroop toe, giet in een grote kom en laat minstens 2 u. in de koelkast opstijven.
- Maak de granola: verwarm de oven voor op 160°C. Bedek een grote schaal met bakpapier. Stamp de verschillende noten lichtjes fijn en verdeel ze over de schaal. Meng ze goed met de rest van de ingrediënten. Schuif 20 min. in de oven en laat afkoelen.
- Klop de kokosroom op tot een gladde massa en verdeel hem over de kommen. Werk af met granola, gehalveerde druiven en plakjes pruim. Dien koel op.
Tip: De hoeveelheden zijn goed voor meer dan 400 g granola, maar dat is natuurlijk te veel voor dit recept! Laat de granola goed afkoelen en bewaar de rest in een luchtdichte doos.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Kids,Moederdag
Lente,Zomer
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100336900000
S1981122200092220000