• Vegan rodebiet-kaneelmilkshake
    Nutri-Score B

Vegan rodebiet-kaneelmilkshake

door Line Couvreur
Vegan rodebiet-kaneelmilkshakeB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1/2 citroen
  • 100 g gekookte rode biet (vacuüm)
  • 2 dl plantaardige amandeldrink
  • 1 el amandelpasta
  • 1 el agavesiroop
  • 1/2 citroen
  • 100 g gekookte rode biet (vacuüm)
  • 2 dl plantaardige amandeldrink
  • 1 el amandelpasta
  • 1 el agavesiroop

Begin met koken

: 5 min.
  1. 1
    Snijd de rode biet in stukken. Mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met 2 el citroensap en alle andere ingrediënten.
  2. 2
    Dien koel op.
  3. 3
    Tip: Vervang het citroensap door sinaasappelsap en voeg een beetje fijngeraspte zeste toe aan de mix voor een nog meer uitgesproken smaak.
  4. 4
    LW tip: je kan seizoensverse rode biet koken of roosteren ... Je hebt alleen wat tijd nodig. Reken 30 à 45 min. als je ze kookt en 40 à 60 min. als je ze roostert (op 200°C). Heerlijk in een winterse salade met geitenkaas, walnoten en balsamico. Nog een extra tip? Bewaar het kookvocht, want je kan het gebruiken om je bouillon of soep extra kleur te geven. Gebruik wel handschoenen, want rode bieten kunnen je handen kleuren (net zoals verse kurkuma).
  1. 1
    Snijd de rode biet in stukken. Mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met 2 el citroensap en alle andere ingrediënten.
  2. 2
    Dien koel op.
  3. 3
    Tip: Vervang het citroensap door sinaasappelsap en voeg een beetje fijngeraspte zeste toe aan de mix voor een nog meer uitgesproken smaak.
  4. 4
    LW tip: je kan seizoensverse rode biet koken of roosteren ... Je hebt alleen wat tijd nodig. Reken 30 à 45 min. als je ze kookt en 40 à 60 min. als je ze roostert (op 200°C). Heerlijk in een winterse salade met geitenkaas, walnoten en balsamico. Nog een extra tip? Bewaar het kookvocht, want je kan het gebruiken om je bouillon of soep extra kleur te geven. Gebruik wel handschoenen, want rode bieten kunnen je handen kleuren (net zoals verse kurkuma).
Per 100 g: Energie: 70 kcal - Vetten: 4.2 g - Koolhydraten: 6.1 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 1.9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 70 kcal - Vetten: 4.2 g - Koolhydraten: 6.1 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 1.9 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Dranken

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Delhaize Babybietjes | Bio
    200 gr
    Bio
    • Alpro Amandel | Geroosterd | Zonder Suikers
      1 l
    • Delhaize Amandelpasta | Bio
      250 gr
      Bio
      • Delhaize Agave | Siroop | Bio
        345 gr
        Bio

      Totaal:

      €15,91

      Deze recepten kan je ook leuk vinden