Vegan rodebiet-kaneelmilkshake
door Line Couvreur


Makkelijk
< 30 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 1 portie
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1/2 citroen
- 100 g gekookte rode biet (vacuüm)
- 2 dl plantaardige amandeldrink
- 1 el amandelpasta
- 1 el agavesiroop
- 1/2 citroen
- 100 g gekookte rode biet (vacuüm)
- 2 dl plantaardige amandeldrink
- 1 el amandelpasta
- 1 el agavesiroop
Begin met koken
: 5 min.
- 1Snijd de rode biet in stukken. Mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met 2 el citroensap en alle andere ingrediënten.
- 2Dien koel op.
- 3Tip: Vervang het citroensap door sinaasappelsap en voeg een beetje fijngeraspte zeste toe aan de mix voor een nog meer uitgesproken smaak.
- 4LW tip: je kan seizoensverse rode biet koken of roosteren ... Je hebt alleen wat tijd nodig. Reken 30 à 45 min. als je ze kookt en 40 à 60 min. als je ze roostert (op 200°C). Heerlijk in een winterse salade met geitenkaas, walnoten en balsamico. Nog een extra tip? Bewaar het kookvocht, want je kan het gebruiken om je bouillon of soep extra kleur te geven. Gebruik wel handschoenen, want rode bieten kunnen je handen kleuren (net zoals verse kurkuma).
- 1Snijd de rode biet in stukken. Mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met 2 el citroensap en alle andere ingrediënten.
- 2Dien koel op.
- 3Tip: Vervang het citroensap door sinaasappelsap en voeg een beetje fijngeraspte zeste toe aan de mix voor een nog meer uitgesproken smaak.
- 4LW tip: je kan seizoensverse rode biet koken of roosteren ... Je hebt alleen wat tijd nodig. Reken 30 à 45 min. als je ze kookt en 40 à 60 min. als je ze roostert (op 200°C). Heerlijk in een winterse salade met geitenkaas, walnoten en balsamico. Nog een extra tip? Bewaar het kookvocht, want je kan het gebruiken om je bouillon of soep extra kleur te geven. Gebruik wel handschoenen, want rode bieten kunnen je handen kleuren (net zoals verse kurkuma).
Per 100 g: Energie: 70 kcal - Vetten: 4.2 g - Koolhydraten: 6.1 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 1.9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 70 kcal - Vetten: 4.2 g - Koolhydraten: 6.1 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 1.9 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Dranken
Ingrediënten voor 1 persoon
Toon:
- Delhaize Citroen | 1 st1 st69
- Delhaize Babybietjes | Bio200 gr
79 - Alpro Amandel | Geroosterd | Zonder Suikers1 l49
- Delhaize Amandelpasta | Bio250 gr
99 - Delhaize Agave | Siroop | Bio345 gr
95





