Varkenshaasje met vijgen en gevulde portobello
Moeilijkheid
MoeilijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 4 kleine aardappelen
- 4 portobello paddenstoelen
- 40 ml Solo Bakken en Braden Vloeibaar
- 1 kleine sjalot, gesnipperd
- 2 takjes tijm, blaadjes gerist
- 50 g Gorgonzola
- 50 g walnoten, gehakt
- 4 el maïsolie
- 2 el frambozenazijn
- 100 g veldsla
- 600 g varkenshaasje
- 2 gedroogde vijgen
- 50 g walnoten bio
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008121100378520000
F2021111800091500000
F2022072000103960000
F2015060500309010000
F2021022500077570000
F2009072800722200000
S1971110500006180000
S2008090400007130000
F2020072700063880000
S2016070703658310000
Begin met koken
- Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat afkoelen en snijd in kleine blokjes. Haal de steeltjes uit de portobello's en snijd ze fijn. Verhit een pan met wat Solo Vloeibaar en fruit er het sjalotje en de portobellostukjes in aan. Voeg de aardappelblokjes en tijm toe en roerbak kort. Kruid met peper.
- Bestrijk de buitenkant van de portobello's met Solo Vloeibaar. Vul de champignons met de aardappel- en champignonblokjes. Verdeel er de gorgonzola en de gehakte walnoten over. Zet even aan de kant.
- Snijd het varkenshaasje overlangs tot een brede lap. Snijd de vijgen in kwartjes. Verbrokkel de feta en hak de noten grof. Verdeel de vijgen, feta en noten over het varkenshaasje, sprenkel er de balsamico over en vouw dicht (er mag een ruimte van 2 cm openblijven, hierdoor gratineren de kaas en de vijgen). Bind een keukentouw rond het varkenshaasje om het samen te houden. Leg in de met Solo Vloeibaar ingevette ovenschaal.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Zet eerst het varkenshaasje in de oven gedurende 15 à 20 minuten. De portobello’s schuif je er de laatste 10 minuten bij in.
- Meng voor de dressing de olie met de azijn. Breng nog op smaak met peper en zout en schep de dressing door de veldsla. Serveer het varkenshaasje met de portobello's en de veldsla. Lekker met aardappelkroketten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008121100378520000
F2021111800091500000
F2022072000103960000
F2015060500309010000
F2021022500077570000
F2009072800722200000
S1971110500006180000
S2008090400007130000
F2020072700063880000
S2016070703658310000