Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVangst van de dag met mosselen en vers brood
Delhaize logo
  • Vangst van de dag met mosselen en vers brood

Vangst van de dag met mosselen en vers brood

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Vangst van de dag met mosselen en vers brood

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 staartstuk van wijting, koolvis of kabeljouw (gefileerd staartstuk van een stevige, witte vis)
  • 500 g mosselen
  • 1 pijlinktvis
  • 2 venkels
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 eetlepel curry pasta (groene of gele)
  • witte wijn of pastis
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 scheut room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pastis | 45% ALC.
    70 cl
    32,70 €/l
    €22,89
    S1981110900263380000
  • Curry | Pasta | Groen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2007082400123010000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    40 gr
    47,25 €/kg
    €1,89
    S2021021100508690000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • Begin met koken

    1. Snij alle stukke vis in gelijke taille.
    2. Verwarm een beetje olijfolie en stoof de ui samen met de look.
    3. Voeg de mosselen toe en laat ze kort even meegaren. Eenmaal de schelp open, haal ze uit.
    4. Voeg de inktvis toe. Laat even stoven en voeg dan de venkel toe.
    5. Voeg na een tijdje de curcuma en currypasta toe, blus af met een scheutje pastis, laat droogkoken en voeg dan de room toe.
    6. Laat op een zacht vuurtje trekken en indikken. Voeg de stukken vis en de mosselen toe en laat enkele minuten verder garen. Werk af met citroensap. Serveer met kerstomaatjes en brood.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Zomer,Winter
    Hoofdgerecht
    • Vangst van de dag met mosselen en vers brood

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pastis | 45% ALC.
    70 cl
    32,70 €/l
    €22,89
    S1981110900263380000
  • Curry | Pasta | Groen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2007082400123010000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    40 gr
    47,25 €/kg
    €1,89
    S2021021100508690000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000