Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenUienpizza uit Nice
Delhaize logo
  • Uienpizza uit Nice
Uienpizza uit Nice

Uienpizza uit Nice

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 blik ansjovis in olie
  • 16 ontpitte, zwarte olijven
  • uien (nettogewicht, gepeld)
  • 1 el tijm
  • 1 el kappertjes
  • 1 focaccia pizzadeeg
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 blik ansjovis in olie
  • 16 ontpitte, zwarte olijven
  • uien (nettogewicht, gepeld)
  • 1 el tijm
  • 1 el kappertjes
  • 1 focaccia pizzadeeg
  • 2 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

1
Snijd de gepelde uien verticaal in twee, snijd ze dan in niet te fijne, halve ringen.
2
Verhit de olie in een grote, diepe pan en fruit er de uien 2 min in op vrij hoog vuur, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur in 15 min zacht worden, roer af en toe. Neem het deksel weg en laat ze op hoog vuur lichtbruin bakken.
3
Voeg de kappers, de tijm en peper (geen zout!) toe, laat lauw worden.
4
Verwarm de oven voor op th. 8 – 240°C en neem er het rooster uit.
5
Knip een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster en leg er het focacciadeeg in het midden op. Rek het uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen. Blijf uitrekken tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Leg het papier met het deeg op het rooster.
6
Verdeel het uienmengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets in een ruitpatroon op.
7
Bak 5 min in de oven, leg de olijven dan in de ruitjes en laat nog 5 min bakken.
8
Serveer warm of lauw, met een salade.
1
Snijd de gepelde uien verticaal in twee, snijd ze dan in niet te fijne, halve ringen.
2
Verhit de olie in een grote, diepe pan en fruit er de uien 2 min in op vrij hoog vuur, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur in 15 min zacht worden, roer af en toe. Neem het deksel weg en laat ze op hoog vuur lichtbruin bakken.
3
Voeg de kappers, de tijm en peper (geen zout!) toe, laat lauw worden.
4
Verwarm de oven voor op th. 8 – 240°C en neem er het rooster uit.
5
Knip een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster en leg er het focacciadeeg in het midden op. Rek het uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen. Blijf uitrekken tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Leg het papier met het deeg op het rooster.
6
Verdeel het uienmengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets in een ruitpatroon op.
7
Bak 5 min in de oven, leg de olijven dan in de ruitjes en laat nog 5 min bakken.
8
Serveer warm of lauw, met een salade.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Lactose vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ansjovis

Delhaize

Ansjovis

90 gr

€2,39

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Focaccia | Olijfolie IRozemarijn

Delhaize

Focaccia | Olijfolie IRozemarijn

140 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€10,15