Uienpizza uit Nice

Makkelijk
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 blik ansjovis in olie
- 16 ontpitte, zwarte olijven
- 800 g uien (nettogewicht, gepeld)
- 1 el tijm
- 1 el kappertjes
- 1 focaccia pizzadeeg
- 2 el olijfolie
- 8 peper
- 1 blik ansjovis in olie
- 16 ontpitte, zwarte olijven
- 800 g uien (nettogewicht, gepeld)
- 1 el tijm
- 1 el kappertjes
- 1 focaccia pizzadeeg
- 2 el olijfolie
- 8 peper
Begin met koken
- 1Snijd de gepelde uien verticaal in twee, snijd ze dan in niet te fijne, halve ringen.
- 2Verhit de olie in een grote, diepe pan en fruit er de uien 2 min in op vrij hoog vuur, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur in 15 min zacht worden, roer af en toe. Neem het deksel weg en laat ze op hoog vuur lichtbruin bakken.
- 3Voeg de kappers, de tijm en peper (geen zout!) toe, laat lauw worden.
- 4Verwarm de oven voor op th. 8 – 240°C en neem er het rooster uit.
- 5Knip een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster en leg er het focacciadeeg in het midden op. Rek het uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen. Blijf uitrekken tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Leg het papier met het deeg op het rooster.
- 6Verdeel het uienmengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets in een ruitpatroon op.
- 7Bak 5 min in de oven, leg de olijven dan in de ruitjes en laat nog 5 min bakken.
- 8Serveer warm of lauw, met een salade.
- 1Snijd de gepelde uien verticaal in twee, snijd ze dan in niet te fijne, halve ringen.
- 2Verhit de olie in een grote, diepe pan en fruit er de uien 2 min in op vrij hoog vuur, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur in 15 min zacht worden, roer af en toe. Neem het deksel weg en laat ze op hoog vuur lichtbruin bakken.
- 3Voeg de kappers, de tijm en peper (geen zout!) toe, laat lauw worden.
- 4Verwarm de oven voor op th. 8 – 240°C en neem er het rooster uit.
- 5Knip een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster en leg er het focacciadeeg in het midden op. Rek het uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen. Blijf uitrekken tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Leg het papier met het deeg op het rooster.
- 6Verdeel het uienmengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets in een ruitpatroon op.
- 7Bak 5 min in de oven, leg de olijven dan in de ruitjes en laat nog 5 min bakken.
- 8Serveer warm of lauw, met een salade.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Lactose vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Ansjovisfilets1 blik
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Zwarte olijf16
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Tijm1 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Kappertjes1 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Focaccia1
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Olijfolie2 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Peper8
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
