• Uienpizza uit Nice

Uienpizza uit Nice

Uienpizza uit Nice
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 blik ansjovis in olie
  • 16 ontpitte, zwarte olijven
  • 800 g uien (nettogewicht, gepeld)
  • 1 el tijm
  • 1 el kappertjes
  • 1 focaccia pizzadeeg
  • 2 el olijfolie
  • 8 peper
  • 1 blik ansjovis in olie
  • 16 ontpitte, zwarte olijven
  • 800 g uien (nettogewicht, gepeld)
  • 1 el tijm
  • 1 el kappertjes
  • 1 focaccia pizzadeeg
  • 2 el olijfolie
  • 8 peper

Begin met koken

  1. 1
    Snijd de gepelde uien verticaal in twee, snijd ze dan in niet te fijne, halve ringen.
  2. 2
    Verhit de olie in een grote, diepe pan en fruit er de uien 2 min in op vrij hoog vuur, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur in 15 min zacht worden, roer af en toe. Neem het deksel weg en laat ze op hoog vuur lichtbruin bakken.
  3. 3
    Voeg de kappers, de tijm en peper (geen zout!) toe, laat lauw worden.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op th. 8 – 240°C en neem er het rooster uit.
  5. 5
    Knip een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster en leg er het focacciadeeg in het midden op. Rek het uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen. Blijf uitrekken tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Leg het papier met het deeg op het rooster.
  6. 6
    Verdeel het uienmengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets in een ruitpatroon op.
  7. 7
    Bak 5 min in de oven, leg de olijven dan in de ruitjes en laat nog 5 min bakken.
  8. 8
    Serveer warm of lauw, met een salade.
  1. 1
    Snijd de gepelde uien verticaal in twee, snijd ze dan in niet te fijne, halve ringen.
  2. 2
    Verhit de olie in een grote, diepe pan en fruit er de uien 2 min in op vrij hoog vuur, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur in 15 min zacht worden, roer af en toe. Neem het deksel weg en laat ze op hoog vuur lichtbruin bakken.
  3. 3
    Voeg de kappers, de tijm en peper (geen zout!) toe, laat lauw worden.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op th. 8 – 240°C en neem er het rooster uit.
  5. 5
    Knip een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster en leg er het focacciadeeg in het midden op. Rek het uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen. Blijf uitrekken tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Leg het papier met het deeg op het rooster.
  6. 6
    Verdeel het uienmengsel over het deeg en leg er de ansjovisfilets in een ruitpatroon op.
  7. 7
    Bak 5 min in de oven, leg de olijven dan in de ruitjes en laat nog 5 min bakken.
  8. 8
    Serveer warm of lauw, met een salade.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Lactose vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Ansjovisfilets
    1 blik

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zwarte olijf
    16

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Tijm
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kappertjes
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Focaccia
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Olijfolie
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper
    8

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Totaal:

0,00

Deze recepten kan je ook leuk vinden