Truffel van geitenkaas en oude Parmezaanse kaas met een vleugje cacao


Makkelijk
< 30 min.
3/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 3 el balsamicocrème
- 4 el bittere cacaopoeder
- 1 kl kaneelpoeder
- 100 g oude Parmezaanse kaas
- peper
- 100 g verse geitenkaas
- 3 el balsamicocrème
- 4 el bittere cacaopoeder
- 1 kl kaneelpoeder
- 100 g oude Parmezaanse kaas
- peper
- 100 g verse geitenkaas
Begin met koken
- 1Doe de 3 eetlepels cacaopoeder, de mignonnettepeper en de kaneel in een bekertje en meng tot een homogeen geheel.
- 2Snij de geitenkaas in 4 en maak 4 kleine balletjes in uw handpalm. Rol ze in de cacaomengeling zoals een truffel. Zet in de koelkast.
- 3Meng de balsamicocrème met de rest van de cacaopoeder. Breng op smaak met peper en dien op met de oude Parmezaanse kaas.
- 1Doe de 3 eetlepels cacaopoeder, de mignonnettepeper en de kaneel in een bekertje en meng tot een homogeen geheel.
- 2Snij de geitenkaas in 4 en maak 4 kleine balletjes in uw handpalm. Rol ze in de cacaomengeling zoals een truffel. Zet in de koelkast.
- 3Meng de balsamicocrème met de rest van de cacaopoeder. Breng op smaak met peper en dien op met de oude Parmezaanse kaas.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1385; energie (kCal): 333; vetten (g): 22,1; verzadigde vetten (g): 14,5; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 4,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 21,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 242,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1385; energie (kCal): 333; vetten (g): 22,1; verzadigde vetten (g): 14,5; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 4,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 21,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 242,69
Vegetarisch
Overig
Hapjes
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Lanfranca Balsamico | Crème180 gr€425
- Nesquik Chocoladepoeder | doos300 gr€299
- Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen38 gr-10% voor 3€379
- Delhaize Parmigiano reggiano | BOB100 gr€285
- ChèvrArdennes Geitenkaas120 gr€299
- Santa Maria Kruiden | Peper | Mix41 gr-10% voor 3€429