Tortilla’s met everzwijnstoofvlees, sinaasappel en veenbessen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g everzwijnstoofvlees
- 1 appelsienen
- 10 cl witte wijn
- 19 cl wildfond
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 kruidnagels
- boter
- 2 sl olijfolie
- 2 bloem
- 1 pakje Torti’wraps medium (8 st)
- 1 zakje geraspte wortelen
- Veldsla
- 1 pakje verse veenbessen (340 g)
- 180 g fijne suiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015052600318400000
F2008120300394620000
F2006110200393030000
S2015070800378280000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Hak de uien en stoof ze aan op een zacht vuurtje, in een stoofpot met olie.
- Bak ondertusen de stukken everzwijn op een hoog vuur in een grote pan met boter. Kruid met peper en zout
- Doe het geperste teentje knoflook en de kruidnagels bij in de stoofpot. Voeg de bloem toe, meng 1 min, giet vervolgens de wildfond erover; meng goed. Voeg het vlees toe, sinaasappelschil en sinaasappelsap.
- Giet de witte wijn in de pan, maak het aanbaksel los en giet in de stoofpot. Dek af en laat stoven op een heel zacht vuurtje, meng af en toe. Het vlees moet zo mals zijn dat het met een vork kan worden losgemaakt.
- Doe de veenbessen, 25 cl water en suiker in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 minuten stoven op een zacht vuurtje.
- Verdeel het vlees in grote stukken en warm de tortilla's op.
- Leg alle elementen afzonderlijk op tafel en laat iedereen tortilla’s naar wens maken.
Tip: Als er nog compote overblijft, eet deze dan met plattekaas of bij een chocoladetaart. Ook heerlijk met witte chocolademousse.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015052600318400000
F2008120300394620000
F2006110200393030000
S2015070800378280000
Laad nog 4 producten