Tortilla met sluimererwten en tapenade

Makkelijk
< 30 min.
2/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 doosje sluimererwten
- 100 g parmezaan Grana Padano
- 1 kg aardappelen Nicola
- 6 eieren
- 2 ajuinen
- 1 trio van sla
- 2 el olijfolie
- 1 el trio pomodori
- 1 doosje sluimererwten
- 100 g parmezaan Grana Padano
- 1 kg aardappelen Nicola
- 6 eieren
- 2 ajuinen
- 1 trio van sla
- 2 el olijfolie
- 1 el trio pomodori
Begin met koken
: 20 min
- 1Schil de aardappeltjes en snij ze in schijfjes. Hak de ajuinen fijn. Kruid met peper en zout en bak alles samen met een flinke scheut olijfolie.
- 2Snij de sluimererwten in stukjes en doe in de pan bij de aardappelen. Laat verder sudderen.
- 3Breek de eieren en klop ze samen tot ze schuimen. Kruid ze goed met peper en zout. Voeg er de geraspte kaas bij. Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je er het mengsel over. Kruid met peper en zout. Laat de tortilla met het deksel op de pan op matig vuur bakken.
- 4Wanneer je ziet dat de eieren gebakken zijn, leg je een grote plaat of groot bord omgekeerd op de pan. Draai alles samen om zodat de tortilla op de schotel ligt. Schuif hem opnieuw in de pan en bak hem nog even aan de andere kant. Haal de tortilla op dezelfde manier terug uit de pan, en serveer hem met de gekruide salade en de trio pomodori.
- 1Schil de aardappeltjes en snij ze in schijfjes. Hak de ajuinen fijn. Kruid met peper en zout en bak alles samen met een flinke scheut olijfolie.
- 2Snij de sluimererwten in stukjes en doe in de pan bij de aardappelen. Laat verder sudderen.
- 3Breek de eieren en klop ze samen tot ze schuimen. Kruid ze goed met peper en zout. Voeg er de geraspte kaas bij. Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je er het mengsel over. Kruid met peper en zout. Laat de tortilla met het deksel op de pan op matig vuur bakken.
- 4Wanneer je ziet dat de eieren gebakken zijn, leg je een grote plaat of groot bord omgekeerd op de pan. Draai alles samen om zodat de tortilla op de schotel ligt. Schuif hem opnieuw in de pan en bak hem nog even aan de andere kant. Haal de tortilla op dezelfde manier terug uit de pan, en serveer hem met de gekruide salade en de trio pomodori.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lente,Zomer
Lunch
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Peulen200 gr€209
- Delhaize Parmigiano reggiano | BOB100 gr€285
- Delhaize Aardappel | Vastkokend 1kg1 kg€279
- Delhaize Eieren | Bruine | Medium4 st€199
- Delhaize Witte uien | Netje400 gr€199
- Delhaize Sla | Ijsberg | Verpakt1 st€119
- Patak's Saus | Curry | Tandoori450 gr€279
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl€539