Tongrolletjes, gebakken kantharellen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldMoederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- bieslook
- een scheutje olijfolie
- 50 g gehakte sjalotten
- 8 eetlepels groentebouillon
- 1 handvol bieslook, versnipperd
- 400 g kantharellen
- 2 eetlepels lichte room of soja
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 tongreepjes, in de lengte in 2 gesneden
- 1 el wittewijnazijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2002062000007210000
Begin met koken
- Verhit de olie in een bakpan met dikke bodem. Fruit daarin de sjalotten gedurende 2 minuten, totdat ze glazig worden. Doe de kantharellen erbij en laat 3 minuten bakken onder voortdurend roeren. Doe er zout en peper op. Blus de bakbodem met wittewijnazijn en groentebouillon. Zet opzij
- Doe zout en peper op de tongreepjes. Rol de reepjes op en begin daarbij bij het breedste deel.
- Stoom ze 3 tot 4 minuten. Hou warm.
- Werk het champignonpannetje af. Kruid bij indien nodig. Doe de room erbij. Meng goed. Strooi de bieslook erover. Meng goed.
- Verdeel de tongrolletjes en de champignons over de borden. Versier met een scheutje olijfolie en bieslook. Bestrooi met fleur de sel.
Kooktip
- Uitstekend met een geplette aardappel met olijfolie.
- De "plus" op voedingsgebied: Dit gerecht met nauwelijks 150 kcal per portie is heel arm aan verzadigde vetzuren, maar bevat wel een flinke portie eiwitten, voedingsvezels en selenium, een antioxydans dat vaak onvoldoende aanwezig is in onze voeding.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2002062000007210000