Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTongrolletjes, gebakken kantharellen
Delhaize logo
  • Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Moederdag
Hoofdgerecht
Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • bieslook
  • een scheutje olijfolie
  • 50 g gehakte sjalotten
  • 8 eetlepels groentebouillon
  • 1 handvol bieslook, versnipperd
  • 400 g kantharellen
  • 2 eetlepels lichte room of soja
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 tongreepjes, in de lengte in 2 gesneden
  • 1 el wittewijnazijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S2002062000007210000
  • Begin met koken

    1. Verhit de olie in een bakpan met dikke bodem. Fruit daarin de sjalotten gedurende 2 minuten, totdat ze glazig worden. Doe de kantharellen erbij en laat 3 minuten bakken onder voortdurend roeren. Doe er zout en peper op. Blus de bakbodem met wittewijnazijn en groentebouillon. Zet opzij
    2. Doe zout en peper op de tongreepjes. Rol de reepjes op en begin daarbij bij het breedste deel.
    3. Stoom ze 3 tot 4 minuten. Hou warm.
    4. Werk het champignonpannetje af. Kruid bij indien nodig. Doe de room erbij. Meng goed. Strooi de bieslook erover. Meng goed.
    5. Verdeel de tongrolletjes en de champignons over de borden. Versier met een scheutje olijfolie en bieslook. Bestrooi met fleur de sel.

    Kooktip

    • Uitstekend met een geplette aardappel met olijfolie.
    • De "plus" op voedingsgebied: Dit gerecht met nauwelijks 150 kcal per portie is heel arm aan verzadigde vetzuren, maar bevat wel een flinke portie eiwitten, voedingsvezels en selenium, een antioxydans dat vaak onvoldoende aanwezig is in onze voeding.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Tongrolletjes, gebakken kantharellen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S2002062000007210000