Tiramisu voor Kerstmis
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 15 cl Baileys
- 200 g « Cuillers » koekjes
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 350 g mascarpone
- 1 pot melkchocoladekrullen (70 g)
- 80 g ultrafijne griessuiker
- 1 volle eetlepel oploskoffie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1978102600237000000
S2000061300053320000
F1992101300101700000
F1996111200141700000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Scheid eiwitten en eigelen. Klop de dooiers met de mixerkloppers los met de suiker tot een wit en schuimig mengsel. Voeg de mascarpone toe en de oploskoffie, klop tot een gladde room.
- Klop de eiwitten heel stijf en spatel ze voorzichtig onder de room.
- Giet de Baileys in een diep bord en dompel er, één voor één, de helft van de koekjes in. Leg ze achtereenvolgens op de bodem van een schotel.
- Dek af met de helft van de mokkaroom, bestrooi met 4 eetlepels chocoladekrullen en leg opnieuw een laag in Baileys gedrenkte koekjes. Lepel daarop de rest van de room, strijk glad en dek af met vershoudfolie.
- Plaats 24 u. in de koelkast.
- Bestrooi met de rest van de chocoladekrullen net voor het serveren.
Kooktip
De rusttijd is noodzakelijk: de koekjes worden zacht, de smaken dringen door en de mascarponeroom stijft op.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1978102600237000000
S2000061300053320000
F1992101300101700000
F1996111200141700000
Laad nog 3 producten