Recept zoekresultatenTerrine van mosselen
Delhaize logo
  • Terrine van mosselen

Terrine van mosselen

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Lunch
Terrine van mosselen

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • arachide-olie
  • 1 portie saffraanstampers (facultatief)
  • 4 eieren
  • 200 g geblancheerde spinazieblaadjes
  • 300 g kabeljauwfilet of schelvis
  • 1 kg mosselen
  • 1 kl paprika
  • 20 cl room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Arachideolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    7,15 €/l
    €7,15
    S1971110500005800000
  • Kruiden | Saffraan | Draad
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    5 gr
    1250,00 €/kg
    €6,25
    S2021021100508750000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,37 €/st
    €2,19
    F2010083100116000000
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2020032600055890000
  • Kabeljauwwangen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-31,45€/kg
    +/-€6,92
    F2018080300021480000
  • Paprika | Snack
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    175 gr
    11,37 €/kg
    €1,99
    F2022070500103230000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • Begin met koken

    1. Kuis en krab de mosselen. Leg ze in een, met een half glas water gevulde, ketel en laat ze openen op een hard vuur.
    2. Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C).
    3. Blancheer gedurende 3 min de spinazieblaadjes in gezouten kokend water. Knijp de blaadjes spinazie met de handen uit, zodat het sap maximaal verwijderd is. Hak de blaadjes vervolgens grof.
    4. Haal de mosselen uit hun schelpen.
    5. Leg een koffiefilter in een puntzeef en giet hier het kookvocht door.
    6. Pureer de kabeljauw, de geklopte eieren, 20 cl van het kookvocht van de mosselen, de room en het paprikapoeder in de keukenrobot tot je een fijn en homogeen mengsel bekomt. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng deze puree vervolgens heel voorzichtig met de mosselen, de blaadjes spinazie en de saffraan (facultatief). Giet het mengsel in de terrinevorm die je vooraf met olie hebt ingevet. Strijk de bovenzijde mooi glad. Plaats de terrine in een hoge schotel. Vul de schotel tot de terrinevorm voor 2/3 onder water staat.
    7. Laat de terrine 45 min in een warmwaterbad in de oven gaar worden.
    8. Laat de terrine afkoelen en ontvorm vervolgens op een dienschotel.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Lunch
    • Terrine van mosselen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Arachideolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 l
    7,15 €/l
    €7,15
    S1971110500005800000
  • Kruiden | Saffraan | Draad
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    5 gr
    1250,00 €/kg
    €6,25
    S2021021100508750000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,37 €/st
    €2,19
    F2010083100116000000
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2020032600055890000
  • Kabeljauwwangen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-31,45€/kg
    +/-€6,92
    F2018080300021480000
  • Paprika | Snack
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    175 gr
    11,37 €/kg
    €1,99
    F2022070500103230000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000