Recept zoekresultatenTerrine van mosselen
Delhaize logo
  • Terrine van mosselen

Terrine van mosselen

Terrine van mosselen
Moeilijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • arachide-olie
  • 1 portie saffraanstampers (facultatief)
  • 4 eieren
  • 200 g geblancheerde spinazieblaadjes
  • 300 g kabeljauwfilet of schelvis
  • 1 kg mosselen
  • 1 kl paprika
  • 20 cl room
  • arachide-olie
  • 1 portie saffraanstampers (facultatief)
  • 4 eieren
  • 200 g geblancheerde spinazieblaadjes
  • 300 g kabeljauwfilet of schelvis
  • 1 kg mosselen
  • 1 kl paprika
  • 20 cl room

Begin met koken

1
Kuis en krab de mosselen. Leg ze in een, met een half glas water gevulde, ketel en laat ze openen op een hard vuur.
2
Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C).
3
Blancheer gedurende 3 min de spinazieblaadjes in gezouten kokend water. Knijp de blaadjes spinazie met de handen uit, zodat het sap maximaal verwijderd is. Hak de blaadjes vervolgens grof.
4
Haal de mosselen uit hun schelpen.
5
Leg een koffiefilter in een puntzeef en giet hier het kookvocht door.
6
Pureer de kabeljauw, de geklopte eieren, 20 cl van het kookvocht van de mosselen, de room en het paprikapoeder in de keukenrobot tot je een fijn en homogeen mengsel bekomt. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng deze puree vervolgens heel voorzichtig met de mosselen, de blaadjes spinazie en de saffraan (facultatief). Giet het mengsel in de terrinevorm die je vooraf met olie hebt ingevet. Strijk de bovenzijde mooi glad. Plaats de terrine in een hoge schotel. Vul de schotel tot de terrinevorm voor 2/3 onder water staat.
7
Laat de terrine 45 min in een warmwaterbad in de oven gaar worden. Laat de terrine afkoelen en ontvorm vervolgens op een dienschotel.
1
Kuis en krab de mosselen. Leg ze in een, met een half glas water gevulde, ketel en laat ze openen op een hard vuur.
2
Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C).
3
Blancheer gedurende 3 min de spinazieblaadjes in gezouten kokend water. Knijp de blaadjes spinazie met de handen uit, zodat het sap maximaal verwijderd is. Hak de blaadjes vervolgens grof.
4
Haal de mosselen uit hun schelpen.
5
Leg een koffiefilter in een puntzeef en giet hier het kookvocht door.
6
Pureer de kabeljauw, de geklopte eieren, 20 cl van het kookvocht van de mosselen, de room en het paprikapoeder in de keukenrobot tot je een fijn en homogeen mengsel bekomt. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng deze puree vervolgens heel voorzichtig met de mosselen, de blaadjes spinazie en de saffraan (facultatief). Giet het mengsel in de terrinevorm die je vooraf met olie hebt ingevet. Strijk de bovenzijde mooi glad. Plaats de terrine in een hoge schotel. Vul de schotel tot de terrinevorm voor 2/3 onder water staat.
7
Laat de terrine 45 min in een warmwaterbad in de oven gaar worden. Laat de terrine afkoelen en ontvorm vervolgens op een dienschotel.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
8
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Kabeljauwhaasje | IJsland
Delhaize Kabeljauwhaasje | IJsland
+/- 325 gr
+/-€
9
68
Mosselen | Super
Delhaize Mosselen | Super
1 kg
5
25
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
175 gr
3 voor €5
3 voor €5
2
49
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Totaal:
+/-€34,37