Terrine van mosselen
Moeilijkheid
MoeilijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Lunch

Ingrediënten voor 8 Porties
8 Porties
- arachide-olie
- 1 portie saffraanstampers (facultatief)
- 4 eieren
- 200 g geblancheerde spinazieblaadjes
- 300 g kabeljauwfilet of schelvis
- 1 kg mosselen
- 1 kl paprika
- 20 cl room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1971110500005800000
S2021021100508750000
F2010083100116000000
F2020032600055890000
F2018080300021480000
F2022070500103230000
Begin met koken
- Kuis en krab de mosselen. Leg ze in een, met een half glas water gevulde, ketel en laat ze openen op een hard vuur.
- Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C).
- Blancheer gedurende 3 min de spinazieblaadjes in gezouten kokend water. Knijp de blaadjes spinazie met de handen uit, zodat het sap maximaal verwijderd is. Hak de blaadjes vervolgens grof.
- Haal de mosselen uit hun schelpen.
- Leg een koffiefilter in een puntzeef en giet hier het kookvocht door.
- Pureer de kabeljauw, de geklopte eieren, 20 cl van het kookvocht van de mosselen, de room en het paprikapoeder in de keukenrobot tot je een fijn en homogeen mengsel bekomt. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng deze puree vervolgens heel voorzichtig met de mosselen, de blaadjes spinazie en de saffraan (facultatief). Giet het mengsel in de terrinevorm die je vooraf met olie hebt ingevet. Strijk de bovenzijde mooi glad. Plaats de terrine in een hoge schotel. Vul de schotel tot de terrinevorm voor 2/3 onder water staat.
- Laat de terrine 45 min in een warmwaterbad in de oven gaar worden.
- Laat de terrine afkoelen en ontvorm vervolgens op een dienschotel.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1971110500005800000
S2021021100508750000
F2010083100116000000
F2020032600055890000
F2018080300021480000
F2022070500103230000