Recept zoekresultatenTerrine van kabeljauw en foie gras
Delhaize logo
A

Terrine van kabeljauw en foie gras

Terrine van kabeljauw en foie grasA
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 300 g kabeljauw
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • groene kool
  • 300 g champignonmengeling
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 citroen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 sneden foie gras
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes gelatine
  • peper
  • zout
  • 300 g kabeljauw
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • groene kool
  • 300 g champignonmengeling
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 citroen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 sneden foie gras
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes gelatine
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 45 min + 1 nacht in de koelkast
1
Kook de koolbladeren kort in kokend gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep droog.
2
Kruid de kabeljauw met peper en zout en pocheer in water met het kruidentuiltje en citroenschijfjes. Laat afkoelen.
3
Hak de champignons fijn, kruid met peper en zout. Bak ze samen met de gehakte sjalotten en look in de boter tot ze nog de helft van hun volume hebben.
4
Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de bouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
5
Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Bedek de vorm met de koolbladeren waarvan je de dikke nerven verwijderd hebt. Leg er de kabeljauw in, dan een koolblad, vervolgens de champignonmengeling, weer een koolblad en tot slot de foie gras. Vul aan met de bouillon en vouw de koolbladeren dicht.
6
Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snijd in plakjes.
1
Kook de koolbladeren kort in kokend gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep droog.
2
Kruid de kabeljauw met peper en zout en pocheer in water met het kruidentuiltje en citroenschijfjes. Laat afkoelen.
3
Hak de champignons fijn, kruid met peper en zout. Bak ze samen met de gehakte sjalotten en look in de boter tot ze nog de helft van hun volume hebben.
4
Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de bouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
5
Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Bedek de vorm met de koolbladeren waarvan je de dikke nerven verwijderd hebt. Leg er de kabeljauw in, dan een koolblad, vervolgens de champignonmengeling, weer een koolblad en tot slot de foie gras. Vul aan met de bouillon en vouw de koolbladeren dicht.
6
Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snijd in plakjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 169,28
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 169,28
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Pacific kabeljauw | Graatvrij
Delhaize Pacific kabeljauw | Graatvrij
400 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
85
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Groene kool
Delhaize Groene kool
1 st
1
99
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
2+1 gratis
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Eendenlever | Madagascar peper | Zonder gluten | Zonder lactose
Delhaize Eendenlever | Madagascar peper | Zonder gluten | Zonder lactose
150 gr
12
49
Voedingsgelatine | 9 blaadjes
Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
17 gr
2
35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Peper | Groen
Delhaize Peper | Groen
30 gr
2
35
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€33,69