Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenTerrine van kabeljauw en foie gras
Delhaize logo
A
Terrine van kabeljauw en foie grasA

Terrine van kabeljauw en foie gras

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 300 g kabeljauw
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • groene kool
  • 300 g champignonmengeling
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 citroen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 sneden foie gras
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes gelatine
  • peper
  • zout
  • 300 g kabeljauw
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • groene kool
  • 300 g champignonmengeling
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 citroen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 sneden foie gras
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes gelatine
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 45 min + 1 nacht in de koelkast
1
Kook de koolbladeren kort in kokend gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep droog.
2
Kruid de kabeljauw met peper en zout en pocheer in water met het kruidentuiltje en citroenschijfjes. Laat afkoelen.
3
Hak de champignons fijn, kruid met peper en zout. Bak ze samen met de gehakte sjalotten en look in de boter tot ze nog de helft van hun volume hebben.
4
Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de bouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
5
Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Bedek de vorm met de koolbladeren waarvan je de dikke nerven verwijderd hebt. Leg er de kabeljauw in, dan een koolblad, vervolgens de champignonmengeling, weer een koolblad en tot slot de foie gras. Vul aan met de bouillon en vouw de koolbladeren dicht.
6
Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snijd in plakjes.
1
Kook de koolbladeren kort in kokend gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep droog.
2
Kruid de kabeljauw met peper en zout en pocheer in water met het kruidentuiltje en citroenschijfjes. Laat afkoelen.
3
Hak de champignons fijn, kruid met peper en zout. Bak ze samen met de gehakte sjalotten en look in de boter tot ze nog de helft van hun volume hebben.
4
Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de bouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
5
Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Bedek de vorm met de koolbladeren waarvan je de dikke nerven verwijderd hebt. Leg er de kabeljauw in, dan een koolblad, vervolgens de champignonmengeling, weer een koolblad en tot slot de foie gras. Vul aan met de bouillon en vouw de koolbladeren dicht.
6
Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snijd in plakjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 169,28
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 169,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

+/- 330 gr

+/-€8,08

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Spitskool | BIO

Delhaize

Spitskool | BIO

500 gr

Bio

€3,59

Paddenstoelenmix | pasta

Delhaize

Paddenstoelenmix | pasta

2 × 200 gr

€7,58

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Ganzenlever | Blok

Upignac

Ganzenlever | Blok

80 gr

€11,99

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

Vahiné

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

17 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Fondue olie

Vandemoortele

Fondue olie

1 l

€9,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€39,81

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.