Recept zoekresultatenTerrine van kabeljauw en foie gras
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:57
    A
  • Terrine van kabeljauw en foie gras

Terrine van kabeljauw en foie gras

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
Terrine van kabeljauw en foie grasA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 300 g kabeljauw
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • groene kool
  • 300 g champignonmengeling
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 citroen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 sneden foie gras
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes gelatine
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    F1993091300231900000
  • Groene kool | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    2,29 €/st
    €2,29
    F2013100900323900000
  • Bruine | Paddestoelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    F2021021500076660000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013660000
  • Eendenlever | Blok
    40 gr
    162,25 €/kg
    €6,49
    F2010100600280950000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Olie | Sla
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    3,39 €/l
    €3,39
    S2010030500004990000
  • Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    47,65 €/kg
    €4,05
    S2002061900102410000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min + 1 nacht in de koelkast

    1. Kook de koolbladeren kort in kokend gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep droog.
    2. Kruid de kabeljauw met peper en zout en pocheer in water met het kruidentuiltje en citroenschijfjes. Laat afkoelen.
    3. Hak de champignons fijn, kruid met peper en zout. Bak ze samen met de gehakte sjalotten en look in de boter tot ze nog de helft van hun volume hebben.
    4. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de bouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
    5. Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Bedek de vorm met de koolbladeren waarvan je de dikke nerven verwijderd hebt. Leg er de kabeljauw in, dan een koolblad, vervolgens de champignonmengeling, weer een koolblad en tot slot de foie gras. Vul aan met de bouillon en vouw de koolbladeren dicht.
    6. Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snijd in plakjes.

    Kooktip

    Dompel de terrine even in warm water om ze makkelijk uit de vorm te halen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 169,28
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Voorgerecht
    • 00:00
      -05:57
      A
    • Terrine van kabeljauw en foie gras

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    F1993091300231900000
  • Groene kool | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    2,29 €/st
    €2,29
    F2013100900323900000
  • Bruine | Paddestoelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    F2021021500076660000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    8,16 €/l
    €1,55
    S1997101600013660000
  • Eendenlever | Blok
    40 gr
    162,25 €/kg
    €6,49
    F2010100600280950000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Olie | Sla
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    3,39 €/l
    €3,39
    S2010030500004990000
  • Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    47,65 €/kg
    €4,05
    S2002061900102410000