Tempura van groenten, saus met chorizo
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Hapjes

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 20 cl gevogeltebouillon
- 75 g pikante chorizo
- 6 cl olijfolie
- 15 cl ijskoud water
- 150 g gezeefde bloem
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 3 min kooktijd
- Na het verwijderen van het vel, snijd de chorizo in blokjes. Meng ze met de koude bouillon en olijfolie in een blender. Breng zachtjes tot koken in een kookpan en bak nog 5 min verder. Giet opnieuw in de blender en meng tot je een homogene saus krijgt.
- Klop het eigeel en het water. Voeg 130 g bloem en een snufje zout toe tijdens het kloppen. Bewaar in de koelkast.
- Warm de frituurolie op 180ºC.
- Schil de broccolistammen, de bieten en de rapen, en snijd ze daarna in fijne sneetjes. Bestrooi de groenten en de kervel met de rest van de bloem. Dop deze snel in het beignetdeeg en doe 3 min in de frituurpan. Laat uitlekken en leg op absorberend papier.
- Op het bord: serveer de tempura van groenten met de chorizosaus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Lactose vrij
Overig
Lente,Zomer
Hapjes