Tarte tatin met pruimen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Carnaval
Snack
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 8 Porties
- 1,2 kg pruimen
- 1 plak kruimel- of bladerdeeg
- 100 g gezouten boter
- 75 g fijne suiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012031300134000000
F2007042300161600000
S1974061200151000000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 35 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een volledig metalen pan met 28 cm diameter. Bestuif met de suiker en laat op een matig vuurtje karamelliseren. Haal van het vuur.
- Snijd de pruimen in 2 of in 4 naargelang hun grootte en ontpit ze. Schik ze in cirkels in de pan, met de velkant naar beneden. Ze smelten tijdens het koken, ze mogen elkaar dus zeker wat overlappen.
- Leg er het deeg bovenop. Plooi de randen naar binnen en druk ze tussen de pruimen en de taartvorm lichtjes aan. Het kan geen kwaad als het deeg verfrommeld is! Prik er wat gaten in met een vork en bak 35 min goudbruin in de oven.
- Draai de taart om op een dienschotel, dien warm op en geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
Kooktip
Als je geen speciale pan hebt, dan maak je je karamel gewoon in een steelpan. Giet hem vervolgens in een grote hoge bakvorm en volg de rest van het recept. Gebruik zeker geen taartvorm met een lage rand, want het sap kan dan overkoken in de oven.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012031300134000000
F2007042300161600000
S1974061200151000000