Tarte tatin met appelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
2 op 5Vegetarisch
Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 6 appels
- 175 g fijne kristalsuiker
- 65 g gezouten boter
- 2 el water
- 1 zakje zanddeeg
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019073100041270000
S1981022600151010000
F2007042300161600000
Begin met koken
Bereidingstijd: 50 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appelen, snijd ze in schijfjes en verwijder de klokhuizen.
- Laat de boter smelten in een grote pan, voeg de suiker en het water toe. Roer alles door elkaar en laat op een matig vuur sudderen tot de saus goudgeel en stroperig is. Voeg de appelschijfjes toe en laat 5 min verder koken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.
- Schik de appelschijfjes in een dichte cirkel, met de bolle zijde naar onder, in een diepe taartvorm of een grote cakevorm (26 cm diameter). Giet de karamel erover en vervolgens het zanddeeg. Vouw de rest van het deeg rond de appelen en de rand van de vorm.
- Laat gedurende 25 min bakken in de oven. Leg een bord ondersteboven op de vorm, hou alles samen en draai dan in één keer om.
- Warm of lauw opdienen, met een bolletje vanille-ijs of dikke, verse room.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Brunch
Zomer,Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019073100041270000
S1981022600151010000
F2007042300161600000