Recept zoekresultatenTarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne
Delhaize logo
  • Tarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne
Tarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne

Tarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g tarbotfilets
  • 440 g groene-aspergepunten
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl droge champagne
  • 200 g boter
  • 2 eidooiers
  • 1 limoen
  • roze peperbolletjes
  • peterselie
  • 800 g tarbotfilets
  • 440 g groene-aspergepunten
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl droge champagne
  • 200 g boter
  • 2 eidooiers
  • 1 limoen
  • roze peperbolletjes
  • peterselie

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de tarbotfilets schoon, breng ze op smaak en plooi ze in 3, met de velkant naar binnen. Schik ze in een geoliede ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bak ze 10 à 12 min in de oven, naargelang hun grootte.
2
Dompel de asperges in een kookpot kokend gezouten water. Giet ze na 3 min kooktijd af en fruit ze kort in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Klop, op een heel zacht vuurtje, de eidooiers, de champagne, zout en peper in een steelpan op (indien nodig au bain-marie), net als een sabayon. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Haal de pan van het vuur, voeg het sap van ½ limoen toe en breng verder op smaak.
4
Serveer de tarbot met de asperges en besprenkel met saus. Bestrooi met roze peperbollen en gehakte peterselie. Werk af met ½ limoen en geef er een truffelpuree bij.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de tarbotfilets schoon, breng ze op smaak en plooi ze in 3, met de velkant naar binnen. Schik ze in een geoliede ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bak ze 10 à 12 min in de oven, naargelang hun grootte.
2
Dompel de asperges in een kookpot kokend gezouten water. Giet ze na 3 min kooktijd af en fruit ze kort in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Klop, op een heel zacht vuurtje, de eidooiers, de champagne, zout en peper in een steelpan op (indien nodig au bain-marie), net als een sabayon. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Haal de pan van het vuur, voeg het sap van ½ limoen toe en breng verder op smaak.
4
Serveer de tarbot met de asperges en besprenkel met saus. Bestrooi met roze peperbollen en gehakte peterselie. Werk af met ½ limoen en geef er een truffelpuree bij.
Nutritionele informatie
Energie: 700 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Pasen
Hoofdgerecht
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tarbotfilet

Delhaize

Tarbotfilet

4 × +/- 220 gr

+/-€46,64

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

4 × 110 gr

€17,96

Champagne

Pommery

Champagne

20 cl

€11,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Totaal:
+/-€85,31