Tarbotfilets met asperges, mousselinesaus met champagne
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Romantisch diner,Pasen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g tarbotfilets
- 440 g groene-aspergepunten
- 2 el olijfolie
- 2 eidooiers
- 1 dl droge champagne
- 200 g boter
- 1 limoen
- Roze peperbolletjes
- peterselie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998102600229300000
F1995061200317600000
F2010083100116000000
F2020032300055460000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de tarbotfilets schoon, breng ze op smaak en plooi ze in 3, met de velkant naar binnen. Schik ze in een geoliede ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bak ze 10 à 12 min in de oven, naargelang hun grootte.
- Dompel de asperges in een kookpot kokend gezouten water. Giet ze na 3 min kooktijd af en fruit ze kort in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Klop, op een heel zacht vuurtje, de eidooiers, de champagne, zout en peper in een steelpan op (indien nodig au bain-marie), net als een sabayon. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Haal de pan van het vuur, voeg het sap van ½ limoen toe en breng verder op smaak.
- Serveer de tarbot met de asperges en besprenkel met saus. Bestrooi met roze peperbollen en gehakte peterselie. Werk af met ½ limoen en geef er een truffelpuree bij.
Tip: Laat de saus zeker niet koken of ze zal schiften. Lijkt de saus niet te binden? Haal dan de pan van het vuur, klop de saus met wat koud water op en zet de pan daarna terug op het vuur.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Pasen
Hoofdgerecht
Lente
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998102600229300000
F1995061200317600000
F2010083100116000000
F2020032300055460000
Laad nog 4 producten