1
Snijd de 500 g uien in reepjes en fruit ze 1 min. in een stoofpan met de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat op een heel zacht vuurtje slinken.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
3
Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de halve biocitroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak.
4
Voeg de komijn en de koriander toe in de stoofpan. Besprenkel met citroensap naar eigen smaak en laat 5 min. sudderen. Voeg de kippenfond toe, de olijven en laat nog 20 min. pruttelen.
5
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
6
Schep de balletjes in de stoofpan en laat nog 10 min. pruttelen. Laat het kookvocht indien nodig op een hoog vuur inkoken en breng verder op smaak.
7
Kook de sperziebonen intussen 5 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken om het kookproces te stoppen.
8
Meng de sperziebonen onder de tajine. Serveer met platbrood of aardappelen.
9
Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes. Voeg naar eigen smaak 1 kaneelstokje toe aan de saus.
1
Snijd de 500 g uien in reepjes en fruit ze 1 min. in een stoofpan met de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat op een heel zacht vuurtje slinken.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
3
Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de halve biocitroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak.
4
Voeg de komijn en de koriander toe in de stoofpan. Besprenkel met citroensap naar eigen smaak en laat 5 min. sudderen. Voeg de kippenfond toe, de olijven en laat nog 20 min. pruttelen.
5
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
6
Schep de balletjes in de stoofpan en laat nog 10 min. pruttelen. Laat het kookvocht indien nodig op een hoog vuur inkoken en breng verder op smaak.
7
Kook de sperziebonen intussen 5 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken om het kookproces te stoppen.
8
Meng de sperziebonen onder de tajine. Serveer met platbrood of aardappelen.
9
Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes. Voeg naar eigen smaak 1 kaneelstokje toe aan de saus.