• Tajine van gehaktballetjes met gekaramelliseerde uien, olijven en sperziebonen
    Nutri-Score B

Tajine van gehaktballetjes met gekaramelliseerde uien, olijven en sperziebonen

Tajine van gehaktballetjes met gekaramelliseerde uien, olijven en sperziebonenB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 350 g bio gekruid rundsgehakt (voor de balletjes)
  • 1 ei (voor de balletjes)
  • 1/2 ui (voor de balletjes)
  • 1/2 biocitroen (voor de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum (voor de balletjes)
  • 25 g pijnboompitten (voor de balletjes)
  • 25 g gemarineerde tomaten (voor de balletjes)
  • 25 g parmigiano (voor de balletjes)
  • 15 g paneermeel (voor de balletjes)
  • 250 g fijne sperziebonen (voor de saus en garnituren)
  • 500 g uien (voor de saus en garnituren)
  • 2 citroenen (voor de saus en garnituren)
  • 100 g bio zwarte kalamata olijven (voor de saus en garnituren)
  • 2 dl blanke kippenfond (voor de saus en garnituren)
  • 1 kl gemalen komijn (voor de saus en garnituren)
  • 2 kl gemalen koriander (voor de saus en garnituren)
  • 4 el olijfolie (voor de saus en garnituren)
  • peper (voor de saus en garnituren)
  • zout (voor de saus en garnituren)
  • 350 g bio gekruid rundsgehakt (voor de balletjes)
  • 1 ei (voor de balletjes)
  • 1/2 ui (voor de balletjes)
  • 1/2 biocitroen (voor de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum (voor de balletjes)
  • 25 g pijnboompitten (voor de balletjes)
  • 25 g gemarineerde tomaten (voor de balletjes)
  • 25 g parmigiano (voor de balletjes)
  • 15 g paneermeel (voor de balletjes)
  • 250 g fijne sperziebonen (voor de saus en garnituren)
  • 500 g uien (voor de saus en garnituren)
  • 2 citroenen (voor de saus en garnituren)
  • 100 g bio zwarte kalamata olijven (voor de saus en garnituren)
  • 2 dl blanke kippenfond (voor de saus en garnituren)
  • 1 kl gemalen komijn (voor de saus en garnituren)

Begin met koken

: 1 u
  1. 1
    Snijd de 500 g uien in reepjes en fruit ze 1 min. in een stoofpan met de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat op een heel zacht vuurtje slinken.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
  3. 3
    Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de halve biocitroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak.
  4. 4
    Voeg de komijn en de koriander toe in de stoofpan. Besprenkel met citroensap naar eigen smaak en laat 5 min. sudderen. Voeg de kippenfond toe, de olijven en laat nog 20 min. pruttelen.
  5. 5
    Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
  6. 6
    Schep de balletjes in de stoofpan en laat nog 10 min. pruttelen. Laat het kookvocht indien nodig op een hoog vuur inkoken en breng verder op smaak.
  7. 7
    Kook de sperziebonen intussen 5 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken om het kookproces te stoppen.
  8. 8
    Meng de sperziebonen onder de tajine. Serveer met platbrood of aardappelen.
  9. 9
    Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes. Voeg naar eigen smaak 1 kaneelstokje toe aan de saus.
  1. 1
    Snijd de 500 g uien in reepjes en fruit ze 1 min. in een stoofpan met de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat op een heel zacht vuurtje slinken.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de parmigiano in schilfers.
  3. 3
    Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met de pijnboompitten, de parmigiano, de fijngeraspte zeste van de halve biocitroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak.
  4. 4
    Voeg de komijn en de koriander toe in de stoofpan. Besprenkel met citroensap naar eigen smaak en laat 5 min. sudderen. Voeg de kippenfond toe, de olijven en laat nog 20 min. pruttelen.
  5. 5
    Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
  6. 6
    Schep de balletjes in de stoofpan en laat nog 10 min. pruttelen. Laat het kookvocht indien nodig op een hoog vuur inkoken en breng verder op smaak.
  7. 7
    Kook de sperziebonen intussen 5 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken om het kookproces te stoppen.
  8. 8
    Meng de sperziebonen onder de tajine. Serveer met platbrood of aardappelen.
  9. 9
    Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes. Voeg naar eigen smaak 1 kaneelstokje toe aan de saus.
Per 100 g: Energie: 109 kcal - Vetten: 7.2 g - Koolhydraten: 4 g - Vezels: 1.7 g - Eiwitten: 6.5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 109 kcal - Vetten: 7.2 g - Koolhydraten: 4 g - Vezels: 1.7 g - Eiwitten: 6.5 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Gele uien | Netje
    2 × 500 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Pijnboompitten
    200 gr
  • Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
  • Anco Paneermeel
    200 gr
  • Delhaize Zwarte olijf
    130 gr
  • Maggi Gevogeltefond
    110 gr
    2de tegen -50%
  • Santa Maria Kruiden | Komijn
    33 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€58,82