Taart van verse kaas met speculaas
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Carnaval,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g magere plattekaas
- 250 ml light room 20% Delhaize
- 120 g boter
- 6 eetlepels suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 g biospeculaas
- 12 g gelatine
- sap van 2 biocitroenen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012042400151910000
S2006110900099900000
S1993051000018350000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter en meng er de verkruimelde speculaas onder. Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Druk de zijkanten goed aan. Zet gedurende tien minuten in de oven en laat afkoelen.
- Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker. Roer de platte kaas zorgvuldig door het mengsel.
- Laat de gelatine weken in koud water, knijp hem uit en los hem vervolgens op in het warme citroensap. Voeg dit mengsel toe aan de kaas.
- Stort het kaasmengsel in de springvorm op de speculaasbodem. Laat gedurende acht uur opstijven in de koelkast.
Kooktip
Je kan deze taart eventueel afwerken met een vruchtencoulis.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Carnaval,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012042400151910000
S2006110900099900000
S1993051000018350000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000