Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTaart van verse kaas met speculaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:17
  • Taart van verse kaas met speculaas

Taart van verse kaas met speculaas

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Carnaval,Romantisch diner
Dessert
Taart van verse kaas met speculaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g magere plattekaas
  • 250 ml light room 20% Delhaize
  • 120 g boter
  • 6 eetlepels suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 g biospeculaas
  • 12 g gelatine
  • sap van 2 biocitroenen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Geleisuiker | Extrafruit
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    S2012042400151910000
  • Suiker | Vanille | Bourbon
    40 gr
    88,75 €/kg
    €3,55
    S2006110900099900000
  • Gelatine | Poeder
    52 gr
    60,58 €/kg
    €3,15
    S1993051000018350000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Smelt de boter en meng er de verkruimelde speculaas onder. Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Druk de zijkanten goed aan. Zet gedurende tien minuten in de oven en laat afkoelen.
    3. Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker. Roer de platte kaas zorgvuldig door het mengsel.
    4. Laat de gelatine weken in koud water, knijp hem uit en los hem vervolgens op in het warme citroensap. Voeg dit mengsel toe aan de kaas.
    5. Stort het kaasmengsel in de springvorm op de speculaasbodem. Laat gedurende acht uur opstijven in de koelkast.

    Kooktip

    Je kan deze taart eventueel afwerken met een vruchtencoulis.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Carnaval,Romantisch diner
    Overig
    Dessert
    • 00:00
      -03:17
    • Taart van verse kaas met speculaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Geleisuiker | Extrafruit
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    S2012042400151910000
  • Suiker | Vanille | Bourbon
    40 gr
    88,75 €/kg
    €3,55
    S2006110900099900000
  • Gelatine | Poeder
    52 gr
    60,58 €/kg
    €3,15
    S1993051000018350000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000