Spiesje van kreeft met ananas en vinaigrette met vanille
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 gekookte kreeft van ongeveer 600 g
- 1/2 eetlepel gesnipperde dille
- 2 el limoensap
- olijfolie
- peper
- 2 slakropjes little gem
- 1/2 gousse vanillestokje
- 1/4 verse ananas
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020071500447840000
F2021022500077560000
F2015060800331900000
S2020070800444870000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2021021000507870000
Begin met koken
- Snij de sla fijn, was en zwier droog.
- Schraap het merg uit het halve vanillestokje en doe het in een bokaaltje. Voeg in volgorde toe: het limoensap, zout, peper, 4 eetlepels olijfolie en ½ eetlepel water. Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
- Verwijder het pantser van de kreeft, haal het vlees uit de staart en scharen en snij het in stukken.
- Verwijder de schil en het harde kerndeel van het stuk ananas en snij het vruchtvlees in stukken. Steek de stukjes kreeft afwisselend met de stukjes ananas op spiesjes. Smeer ze in met olijfolie en rooster ze snel in een vooraf verwarmde braadpan zonder vetstof.
- Bestrooi met dille en serveer meteen met de sla en de vinaigrette.
Kooktip
Je kan alles op voorhand bereiden en de spiesjes net voor het opdienen roosteren.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020071500447840000
F2021022500077560000
F2015060800331900000
S2020070800444870000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2021021000507870000