Sorbet van basilicum en munt
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Barbecue
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1,5 onbehandelde citroenen
- 1 steeltje citroengras
- 1/2 potje verse basilicum
- 75 g suiker (voor de suikersiroop)
- 1/2 potje verse munt
- 3/4 dl water (voor de suikersiroop)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F2021022500077580000
F2021022400077510000
F2021022500077550000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 12 u vriestijd
- Maak de suikersiroop: zet een pot op het vuur met het water en breng aan de kook. Draai het vuur lager en los de suiker al roerend op in het water. Laat het water zeker niet koken, want dan wordt het te zoet en te stroperig. Haal het suikerwater van het vuur van zodra de suiker is opgelost, laat afkoelen en giet in een plastieken fles met een dop. Je kunt het de suikersiroop tot 3 maanden bewaren in de koelkast.
- Bereid nu de sorbet. Rits hiervoor de blaadjes van de munt en de basilicum. Snijd de schil van de citroenen, zodat het witte gedeelte helemaal weg is, en snijd in stukken. Hak het citroengras en mix in een blender met de munt, de basilicum, de suikersiroop en de citroenen.
- Haal het mengsel door een fijne zeef en giet in ijslollyvormpjes. Plaats de ijslollyvormpjes voor een nachtje in de vriezer zodat ze mooi hard zijn de volgende dag.
- Haal de lolly’s uit de vriezer … en smullen maar!
Kooktip
Het resterende suikerwater kan je tot drie maanden bewaren in de koelkast. Gebruik het om je zomerse cocktails te zoeten.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Barbecue
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F2021022500077580000
F2021022400077510000
F2021022500077550000
Laad nog 1 producten