Recept zoekresultatenSlaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel
Recept zoekresultatenSlaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel
Delhaize logo
  • Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel
    Nutri-Score B

Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel

Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappelB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 550 g zoete uien
  • 1 fles wijnazijn op oude wijze
  • 4 kleine sinaasappels
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 3 el vloeibare honing
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 550 g zoete uien
  • 1 fles wijnazijn op oude wijze
  • 4 kleine sinaasappels
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 3 el vloeibare honing
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • 1 snuifje kaneelpoeder

Begin met koken

1
Pel de uien, halveer en snij in fijne reepjes. Doe ze in een slakom en overgiet met azijn. Zet er een klein bord op zodat ze goed bedekt blijven. Laat 3 uur trekken in de koelkast.
2
Laat de uien uitlekken in een vergiet, maar vang een beetje azijn op. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer en snij in schijfjes.Vang het vrijgekomen sap op. Snij de olijven in schijfjes.
3
Giet de honing en 1 eetlepel azijn in een kom. Meng goed, voeg de olijfolie toe, de kaneel en het sinaasappelsap. Doe alle ingrediënten in een slakom: de uien, de schijfjes sinaasappel en olijven en de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
4
Serveer koel met kalkoenbrochettes met paprika’s. Ook lekker met lamsvlees of merguezworstjes.
1
Pel de uien, halveer en snij in fijne reepjes. Doe ze in een slakom en overgiet met azijn. Zet er een klein bord op zodat ze goed bedekt blijven. Laat 3 uur trekken in de koelkast.
2
Laat de uien uitlekken in een vergiet, maar vang een beetje azijn op. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer en snij in schijfjes.Vang het vrijgekomen sap op. Snij de olijven in schijfjes.
3
Giet de honing en 1 eetlepel azijn in een kom. Meng goed, voeg de olijfolie toe, de kaneel en het sinaasappelsap. Doe alle ingrediënten in een slakom: de uien, de schijfjes sinaasappel en olijven en de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
4
Serveer koel met kalkoenbrochettes met paprika’s. Ook lekker met lamsvlees of merguezworstjes.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 5,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 343,8
Orientaals
Vegetarisch
Barbecue
Overig
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Rode wijn
Delhaize Azijn | Rode wijn
2 × 50 cl
1
65
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2
99
Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
3
79

Reeds in je keuken

Gele uien | Verpakt | Bio
Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Persappelsienen | Net
    Delhaize Persappelsienen | Net
    3 kg
    4
    99
    Honing | Oranjebloesem
    Delhaize Honing | Oranjebloesem
    250 gr
    3
    89
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
    Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
    350 gr
    3
    95
    Totaal:
    €10,08

    Deze recepten kan je ook leuk vinden