Recept zoekresultatenSlaatje met garnalen en palmhart
Delhaize logo
  • Slaatje met garnalen en palmhart
Slaatje met garnalen en palmhart

Slaatje met garnalen en palmhart

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 blik palmharten
  • 1 el bruine suiker
  • 50 g grijze garnalen
  • 20 g ongezouten pindanoten
  • 100 g sperziebonen
  • 2 el vissaus (fish sauce)
  • 1 blik palmharten
  • 1 el bruine suiker
  • 50 g grijze garnalen
  • 20 g ongezouten pindanoten
  • 100 g sperziebonen
  • 2 el vissaus (fish sauce)

Begin met koken

1
Was de bonen, verwijder de uiteinden en de vezels en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze lichtjes beetgaar moeten blijven. Houd ze onmiddellijk onder ijskoud water en zet ze in de koelkast.
2
Spoel de palmharten af onder koude water en laat ze grondig uitlekken. Snijd ze vervolgens in heel fijne schijfjes.
3
Was de sla, verwijder de harde delen en hak hem in reepjes.
4
Doe de pindanoten in een vijzel en stamp ze grof. Maak de pepers schoon en ontpit ze, hak ze vervolgens in kleine stukjes.
5
Leg de sla op de bodem van een schotel en doe daarbij de afgekoelde sperziebonen, de gehakte pepers en de palmharten. Strooi daarover de gedroogde garnalen en meng voorzichtig.
6
Maak de saus klaar door het limoensap te mengen met 2 el vissaus en 1 el bruine suiker. Doe er zout en peper bij. Giet deze saus over het slaatje en doe de gestampte pindanoten erbij.
1
Was de bonen, verwijder de uiteinden en de vezels en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze lichtjes beetgaar moeten blijven. Houd ze onmiddellijk onder ijskoud water en zet ze in de koelkast.
2
Spoel de palmharten af onder koude water en laat ze grondig uitlekken. Snijd ze vervolgens in heel fijne schijfjes.
3
Was de sla, verwijder de harde delen en hak hem in reepjes.
4
Doe de pindanoten in een vijzel en stamp ze grof. Maak de pepers schoon en ontpit ze, hak ze vervolgens in kleine stukjes.
5
Leg de sla op de bodem van een schotel en doe daarbij de afgekoelde sperziebonen, de gehakte pepers en de palmharten. Strooi daarover de gedroogde garnalen en meng voorzichtig.
6
Maak de saus klaar door het limoensap te mengen met 2 el vissaus en 1 el bruine suiker. Doe er zout en peper bij. Giet deze saus over het slaatje en doe de gestampte pindanoten erbij.
Nutritionele informatie
Energie: 92 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch,Picknick
Diner
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Palmharten | Fairtrade

Oxfam

Palmharten | Fairtrade

250 gr

€4,75

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€7,49

Pindanootjes | Grill-Zout

Delhaize

Pindanootjes | Grill-Zout

100 gr

€0,78

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Totaal:
€17,30