Semifreddo met limoncello en basilicum
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Dessert

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 100 g bloemsuiker
- 1 dl water
- 5 cl limoncello
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 1 bussel basilicum
- 20 cl slagroom
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016062803657510000
S2014070900250600001
S2009121708001130000
F2020050400057890000
Reeds in je keuken
S2022120800664460099
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + opstijven in de diepvriezer
- Verwarm de suiker met het water in een steelpan op heel zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop enkele minuten krachtig door tot de bereiding schuimig en in volume verdubbeld is. Giet in een kom en laat afkoelen.
- Klop ondertussen de eiwitten heel stijf en klop ook de room op.
- Doe de limoncello bij de eierbereiding, meng en voeg de geklopte room toe. Roer er dan voorzichtig de eiwitten onder. Voeg een twaalftal fijngehakte basilicumblaadjes toe.
- Verdeel het mengsel over een siliconen bakvorm voor muffins en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
- Ontvorm de semifreddotorentjes op de borden, zet ze 20 min. de koelkast en serveer ze koel, afgewerkt met basilicum.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016062803657510000
S2014070900250600001
S2009121708001130000
F2020050400057890000
Reeds in je keuken
S2022120800664460099