• Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot

Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot

Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 ei
  • 100 g gerookte heilbot
  • 4 stengels groene selderij
  • 15 cl magere plattekaas
  • roze peper
  • 1/2 kl wasabi
  • zout
  • 1 ei
  • 100 g gerookte heilbot
  • 4 stengels groene selderij
  • 15 cl magere plattekaas
  • roze peper
  • 1/2 kl wasabi
  • zout

Begin met koken

  1. 1
    Haal de groene bladeren van de selderij. Leg de jonge blaadjes opzij. Doe de groene bladeren in de kom van de keukenrobot samen met 70 g van de in stukken gesneden gerookte heilbot, de eidooier en de wasabi. Mix tot een fijne puree.
  2. 2
    Klop het eiwit tot stevige sneeuw en vouw het voorzichtig onder de puree van selderij en heilbot. Kruid eventueel bij. Doe de mousse in een spuitzak.
  3. 3
    Verwijder de draden aan de buitenkant van de selderijstengels. Snij over heel de lengte aan de bolle kant een reepje weg. Zo zullen de selderbootjes straks niet omvallen. Versnij de selderijstengels in gelijkmatige stukken. Spuit de heilbotmousse in de bootjes met behulp van de spuitzak. Versier met de rest van de gerookte heilbot, de jonge selderijblaadjes en de gemalen roze peper.
  1. 1
    Haal de groene bladeren van de selderij. Leg de jonge blaadjes opzij. Doe de groene bladeren in de kom van de keukenrobot samen met 70 g van de in stukken gesneden gerookte heilbot, de eidooier en de wasabi. Mix tot een fijne puree.
  2. 2
    Klop het eiwit tot stevige sneeuw en vouw het voorzichtig onder de puree van selderij en heilbot. Kruid eventueel bij. Doe de mousse in een spuitzak.
  3. 3
    Verwijder de draden aan de buitenkant van de selderijstengels. Snij over heel de lengte aan de bolle kant een reepje weg. Zo zullen de selderbootjes straks niet omvallen. Versnij de selderijstengels in gelijkmatige stukken. Spuit de heilbotmousse in de bootjes met behulp van de spuitzak. Versier met de rest van de gerookte heilbot, de jonge selderijblaadjes en de gemalen roze peper.
Energie: 78 kcal

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Heilbot
    100 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Selderij
    4 stengels

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Cottage cheese
    15 cl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Roze bes

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Wasabi
    1/2 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st

Totaal:

€2,19

Deze recepten kan je ook leuk vinden