Recept zoekresultatenSaus met veenbessen en sinaasappel
Delhaize logo

Saus met veenbessen en sinaasappel

Saus met veenbessen en sinaasappel
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2,5 sinaasappelen
  • 340 g verse veenbessen (zakje)
  • 1 sliertje sinaasappelzeste
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 1/2 sinaasappel (sap)
  • 2,5 sinaasappelen
  • 340 g verse veenbessen (zakje)
  • 1 sliertje sinaasappelzeste
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 1/2 sinaasappel (sap)

Begin met koken

1
Pers het sap van de sinaasappelen en giet het in een steelpan met verse veenbessen, een sliertje sinaasappelzeste, kristalsuiker en kaneel. Breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de veenbessen openbarsten en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Voeg het sap van de resterende sinaasappel toe en haal van het vuur. Voeg naar eigen smaak eventueel nog een beetje suiker toe. Perfect bij wild met gestoofde appelen of peren.
1
Pers het sap van de sinaasappelen en giet het in een steelpan met verse veenbessen, een sliertje sinaasappelzeste, kristalsuiker en kaneel. Breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de veenbessen openbarsten en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Voeg het sap van de resterende sinaasappel toe en haal van het vuur. Voeg naar eigen smaak eventueel nog een beetje suiker toe. Perfect bij wild met gestoofde appelen of peren.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloedsinaas | 4 Stuks
Delhaize Bloedsinaas | 4 Stuks
800 gr
3
49
Bosbessen | Wild
Habi Bosbessen | Wild
420 gr
4
09
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Totaal:
€8,77

Deze recepten kan je ook leuk vinden