Recept zoekresultatenSaus met veenbessen en sinaasappel
Delhaize logo
  • Saus met veenbessen en sinaasappel

Saus met veenbessen en sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegan
Sauzen
Saus met veenbessen en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2,5 sinaasappelen
  • 340 g verse veenbessen (zakje)
  • 1 sliertje sinaasappelzeste
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 1/2 sinaasappel (sap)

Begin met koken

  1. Pers het sap van de sinaasappelen en giet het in een steelpan met verse veenbessen, een sliertje sinaasappelzeste, kristalsuiker en kaneel. Breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de veenbessen openbarsten en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
  2. Voeg het sap van de resterende sinaasappel toe en haal van het vuur. Voeg naar eigen smaak eventueel nog een beetje suiker toe. Perfect bij wild met gestoofde appelen of peren.

Kooktip

De smaak van verse veenbessen is onevenaarbaar. Zeker in combinatie met sinaasappelzeste, kaneel en - naar wens - extra specerijen zoals anijs en kruidnagel.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Sauzen
  • Saus met veenbessen en sinaasappel