Recept zoekresultatenSandwich met ‘pulled’ everzwijn
Delhaize logo
  • Sandwich met ‘pulled’ everzwijn

Sandwich met ‘pulled’ everzwijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Brunch,Picknick
Lunch
Sandwich met ‘pulled’ everzwijn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g everzwijnboutgebraad
  • 200 g gemengde groenten: sneetjes wortel, komkommer, sla, spinazie, tomatenblokjes …
  • 2 ajuinen
  • 4 zoetzure augurken
  • 4 dikke sneden volkorenbrood
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g tijm
  • 5 g laurier
  • peper en zout
  • 3 dl ketchup (voor de marinade)
  • 5 cl worcestersaus (voor de marinade)
  • 5 eetlepels oude graanmosterd (voor de marinade)
  • 1,5 dl balsamicoazijn (voor de marinade)
  • 50 g ruwe rietsuiker (voor de marinade)
  • 1,5 dl water (voor de marinade)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • S1992060102194900000
  • Droge worst | Everzwijn
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2012071200549810000
  • S2013042900151800000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    5,98 €/l
    €2,99
    S2016070703658330000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 4u30 kooktijd + 1 u marineertijd

    1. Verwarm de oven voor op 130°C en bereid de marinade: meng de ketchup, de balsamicoazijn, het water, de worcestersaus, de mosterd en de suiker en laat het vlees erin marineren voor min. 1 u.
    2. Pel de ui(en) en de knoflook en snipper fijn. Zet een stoofpot met de olijfolie op het vuur en bak er de ui(en) en de knoflook in glazig. Voeg het vlees met de marinade, de tijm en de laurier toe en meng goed door. Plaats een deksel op de pot en gaar in de oven gedurende 4.30 u.
    3. Neem de stoofpot uit de oven en haal het vlees eruit. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Indien gewenst, kun je de saus verder laten inkoken. Meng daarna het vlees onder de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
    4. Stel je broodje ‘pulled’ everzwijn samen: beleg de dikke sneden brood met de groenten, de augurken en het ‘pulled’ everzwijn.

    Kooktip

    (nog) pulled meat over? Werk er je soep van morgen mee af!

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Brunch,Picknick
    Overig
    Lunch
    • Sandwich met ‘pulled’ everzwijn

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • S1992060102194900000
  • Droge worst | Everzwijn
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2012071200549810000
  • S2013042900151800000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    5,98 €/l
    €2,99
    S2016070703658330000