Salade van kip met druiven en kerrievinaigrette
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Gluten vrij
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g druiven zonder pitten
- 2 groene selderstengels
- 2 eetlepels gehakte walnoten
- 2 eetlepels kerriesaus (type mayonaise)
- 4 kleine kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 Romeinse sla
- 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100336800000
F1986053100303400000
F2015030400326730000
S1997040700013400000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Laat de kipfilets snel aan alle kanten mooi bruinbakken in de olie in een kleine sauteerpan. Overgiet met 25 cl warme bouillon (water + blokje). Zet een deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen. Laat ze in de bouillon afkoelen.
- Snij, ondertussen, de sla fijn, spoel en zwier droog. Verdeel over 4 borden. Voeg de afgeriste druiven toe, de fijngesneden selder en de in schijfjes gesneden kip. Bestrooi met de fijngehakte noten.
- Meng de kerriesaus met 5 cl afgekoelde bouillon.
- Dien koel op en serveer de saus apart.
Kooktip
Ook lekker met appels of verse ananas in plaats van druiven.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100336800000
F1986053100303400000
F2015030400326730000
S1997040700013400000
Laad nog 3 producten