Recept zoekresultatenSalade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
Delhaize logo
  • Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 1 granaatappel
  • 2 eetlepels confituur Delhaize bosvruchten
  • 2 koffielepels rodewijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 el vierge sesamolie
  • 100 g veldsla
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 middelgrote sjalot
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Leg de zakjes met de gekonfijte eendenbouten in een pot met heet water om het vet te laten smelten. Haal de bouten uit de zakjes, haal het vel eraf en rafel het vlees los.
    2. Snijd de granaatappel(s) open en haal de pitten eruit. Pluk de blaadjes van de platte peterselie.
    3. Hak de sjalot(ten) fijn en fruit hem in een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje. Als hij glanzend is, voeg je de azijn toe en breng je alles aan de kook. Doe de confituur erbij om hem vloeibaar te maken. Giet in een kom en voeg er de vierge sesamolie, zout en peper aan toe.
    4. Verdeel de veldsla, de blaadjes platte peterselie, de vleesrafels en de granaatappelpitten over de borden. Schenk de vinaigrette erover en serveer.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000