Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 2 gekonfijte eendenbouten
- 1 granaatappel
- 2 eetlepels confituur Delhaize bosvruchten
- 2 koffielepels rodewijnazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 el vierge sesamolie
- 100 g veldsla
- 1/2 bosje platte peterselie
- 1 middelgrote sjalot
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100316200000
S2001040900005340000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2021021000507870000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Leg de zakjes met de gekonfijte eendenbouten in een pot met heet water om het vet te laten smelten. Haal de bouten uit de zakjes, haal het vel eraf en rafel het vlees los.
- Snijd de granaatappel(s) open en haal de pitten eruit. Pluk de blaadjes van de platte peterselie.
- Hak de sjalot(ten) fijn en fruit hem in een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje. Als hij glanzend is, voeg je de azijn toe en breng je alles aan de kook. Doe de confituur erbij om hem vloeibaar te maken. Giet in een kom en voeg er de vierge sesamolie, zout en peper aan toe.
- Verdeel de veldsla, de blaadjes platte peterselie, de vleesrafels en de granaatappelpitten over de borden. Schenk de vinaigrette erover en serveer.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100316200000
S2001040900005340000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2021021000507870000