Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade van dungesneden groenten en fruit
Delhaize logo
  • Salade van dungesneden groenten en fruit
Salade van dungesneden groenten en fruit

Salade van dungesneden groenten en fruit

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 5 cm verse gember
  • fleur de sel en peper
  • 1 el rietsuiker
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 g parmigianoschilfers
  • 10 g verse koriander, fijngehakt
  • 10 g basilicum, fijngehakt
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 biocitroen
  • 3 kleine courgettes
  • 1 granaatappel
  • 100 g rode bessen
  • 120 g blauwe bessen
  • 120 g frambozen
  • 200 g sugar snaps
  • 1 wortel (eventueel gele)
  • 1 gele biet
  • 5 cm verse gember
  • fleur de sel en peper
  • 1 el rietsuiker
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 g parmigianoschilfers
  • 10 g verse koriander, fijngehakt
  • 10 g basilicum, fijngehakt
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 biocitroen
  • 3 kleine courgettes
  • 1 granaatappel
  • 100 g rode bessen
  • 120 g blauwe bessen
  • 120 g frambozen
  • 200 g sugar snaps

Begin met koken

: 20 min. + 3 min. kooktijd + 5 min. marineertijd
1
Kook de sugarsnaps 2 à 3 min. in een ruime hoeveelheid kokend water. Laat ze afkoelen in ijswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Open en halveer ze.
2
Snijd de courgettes, de wortel en de gele biet in fijne sneetjes met behulp van een mandoline.
3
Vermeng de sneetjes met de parmigianoschilfers.
4
Maak de vinaigrette. Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel en pers beide vruchten. Snijd de granaatappel in 2 en pers de ene helft. Haal uit de andere helft de pitten door met een houten lepel op de onderkant te slaan.
5
Schil en rasp de gember. Meng de vruchtensappen met de gember, de granaatappelpitjes, de olijfolie, de suiker en peper en zout.
6
Schik de rode vruchten en de groenten op een grote schaal, bestrooi met de fijngehakte kruiden en de vinaigrette. Laat 5 min. marineren alvorens deze smaak- en vitaminebom op te dienen.
1
Kook de sugarsnaps 2 à 3 min. in een ruime hoeveelheid kokend water. Laat ze afkoelen in ijswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Open en halveer ze.
2
Snijd de courgettes, de wortel en de gele biet in fijne sneetjes met behulp van een mandoline.
3
Vermeng de sneetjes met de parmigianoschilfers.
4
Maak de vinaigrette. Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel en pers beide vruchten. Snijd de granaatappel in 2 en pers de ene helft. Haal uit de andere helft de pitten door met een houten lepel op de onderkant te slaan.
5
Schil en rasp de gember. Meng de vruchtensappen met de gember, de granaatappelpitjes, de olijfolie, de suiker en peper en zout.
6
Schik de rode vruchten en de groenten op een grote schaal, bestrooi met de fijngehakte kruiden en de vinaigrette. Laat 5 min. marineren alvorens deze smaak- en vitaminebom op te dienen.
Nutritionele informatie
Energie: 316 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Diner
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Granaatappel | Per stuk | Cat1

Delhaize

Granaatappel | Per stuk | Cat1

1 st

€1,99

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,99

Blauwe bessen | Bio

Delhaize

Blauwe bessen | Bio

125 gr

Bio

€4,29

Frambozen

Delhaize

Frambozen

125 gr

€2,99

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

Delhaize

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

220 gr

Bio

€1,19

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€32,73

Deze recepten kan je ook leuk vinden