Recept zoekresultatenSalade niçoise
Delhaize logo
  • Salade niçoise
    A

Salade niçoise

Salade niçoiseA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 550 g tonijn
  • 4 eieren
  • 200 g sluimererwten
  • 250 g kerstomaatjes
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 1 kl suiker
  • 800 g krielaardappelen
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 el olijfolie extra zuiver
  • 10 g verse basilicumblaadjes Pistou
  • 2,5 dl natuuryoghurt
  • 2 el graantjesmosterd
  • 550 g tonijn
  • 4 eieren
  • 200 g sluimererwten
  • 250 g kerstomaatjes
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 1 kl suiker
  • 800 g krielaardappelen
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 el olijfolie extra zuiver
  • 10 g verse basilicumblaadjes Pistou
  • 2,5 dl natuuryoghurt
  • 2 el graantjesmosterd

Begin met koken

: 15 min + 25 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Kook de eieren 6 min. en laat ze schrikken in ijswater. Pel ze.
3
Blancheer de sluimererwten en de prinsessenboontjes 3 min. Laat afkoelen in ijswater.
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in 2 en leg ze met de platte kant op de ovenplaat. Meng de olijven met de olijfolie, de suiker en een beetje zout. Prik de kerstomaten met een vork en leg ze samen met de olijven op de aardappelen. Schuif in de oven en laat 25 min garen.
5
Maak de dressing: meng de mosterd met de yoghurt.
6
Laat de tonijn uitlekken en meng voorzichtig met de prinsessenboontjes, de sluimererwten, de tomaatjes, de aardappelen en de olijven.
7
Verdeel de salade in kommen, leg het eitje erop, snijd het open en werk af met de dressing, de peper en de basilicumblaadjes.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Kook de eieren 6 min. en laat ze schrikken in ijswater. Pel ze.
3
Blancheer de sluimererwten en de prinsessenboontjes 3 min. Laat afkoelen in ijswater.
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in 2 en leg ze met de platte kant op de ovenplaat. Meng de olijven met de olijfolie, de suiker en een beetje zout. Prik de kerstomaten met een vork en leg ze samen met de olijven op de aardappelen. Schuif in de oven en laat 25 min garen.
5
Maak de dressing: meng de mosterd met de yoghurt.
6
Laat de tonijn uitlekken en meng voorzichtig met de prinsessenboontjes, de sluimererwten, de tomaatjes, de aardappelen en de olijven.
7
Verdeel de salade in kommen, leg het eitje erop, snijd het open en werk af met de dressing, de peper en de basilicumblaadjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 380; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 542,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 380; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 542,34
Frans
Gluten vrij
Barbecue,Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zoete erwt
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Geelvintonijn
Delhaize Geelvintonijn
4 × +/- 180 gr
+/-€
11
52
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kerstomaten
Delhaize Kerstomaten
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Olijven | Zwart | Griekse wijze
Delhaize Olijven | Zwart | Griekse wijze
142 gr
1
95
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Yoghurt | Natuur | Schapenmelk
Delhaize Yoghurt | Natuur | Schapenmelk
2 x 125 gr
2
25
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Totaal:
+/-€71,88

Deze recepten kan je ook leuk vinden