Recept zoekresultatenSalade niçoise met maatjes 
Delhaize logo
  • Salade niçoise met maatjes 

Salade niçoise met maatjes 

Salade niçoise met maatjes 
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 maatjes
  • 4 eieren
  • 300 g tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 bosje radijzen
  • 4 zoete slaharten 'Little Gem'
  • 100 g zwarte ontpitte olijven
  • 1 kl mosterd
  • 4 el witte wijnazijn
  • 8 el olijfolie
  • Black Pepper Tellicherry van Santa Maria
  • zout
  • 8 maatjes
  • 4 eieren
  • 300 g tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 bosje radijzen
  • 4 zoete slaharten 'Little Gem'
  • 100 g zwarte ontpitte olijven
  • 1 kl mosterd
  • 4 el witte wijnazijn
  • 8 el olijfolie
  • Black Pepper Tellicherry van Santa Maria
  • zout

Begin met koken

1
Kook 4 eieren 9 min. in kokend water en dompel ze daarna meteen onder in koud water.
2
Doe 1 tl mosterd, 4 el witte wijnazijn, wat Black Pepper Tellicherry van Santa Maria, zout en 8 el olijfolie in een bokaal. Sluit de bokaal af met een deksel en schud de inhoud door elkaar.
3
Verwijder de zaadjes uit 1 groene paprika en snijd hem in zeer fijne schijfjes met een mandoline. Doe hetzelfde met 1 rode ui en 1 bosje radijzen. Verdeel de groenten over de borden. Voeg 300 g tomaten, 4 zoete slaharten 'Little Gem' en de hardgekookte eieren (telkens in 4 partjes gesneden) toe. Leg er 8 maatjes en 100 g ontpitte zwarte olijven bij. Serveer het gerecht met brood en de vinaigrette ernaast.
1
Kook 4 eieren 9 min. in kokend water en dompel ze daarna meteen onder in koud water.
2
Doe 1 tl mosterd, 4 el witte wijnazijn, wat Black Pepper Tellicherry van Santa Maria, zout en 8 el olijfolie in een bokaal. Sluit de bokaal af met een deksel en schud de inhoud door elkaar.
3
Verwijder de zaadjes uit 1 groene paprika en snijd hem in zeer fijne schijfjes met een mandoline. Doe hetzelfde met 1 rode ui en 1 bosje radijzen. Verdeel de groenten over de borden. Voeg 300 g tomaten, 4 zoete slaharten 'Little Gem' en de hardgekookte eieren (telkens in 4 partjes gesneden) toe. Leg er 8 maatjes en 100 g ontpitte zwarte olijven bij. Serveer het gerecht met brood en de vinaigrette ernaast.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Haringsalade met dille | MSC
Delhaize Haringsalade met dille | MSC
185 gr
2
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
500 gr
Bio
    3
    49
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

    Rode radijzen | Bussel
    Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Zwarte olijf
    Delhaize Zwarte olijf
    130 gr
    2
    99
    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    35
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25

    Reeds in je keuken

    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    €18,87