Delhaize logo
  • Salade folle
Salade folle

Salade folle

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • bieslook (ter versiering)
  • 300 g eendenlever
  • 4 el extra reine olijfolie
  • 2 keer een handvol veldslablaadjes
  • 250 g vlees van gekookte langoesten of rivierkreeften
  • 125 g witte champignons
  • 2 el xeres azijn
  • eikenbladsla
  • 1 limoen
  • 1 truffel (optioneel)
  • zeezout
  • zwarte peper
  • rode aalbessen
  • bieslook (ter versiering)
  • 300 g eendenlever
  • 4 el extra reine olijfolie
  • 2 keer een handvol veldslablaadjes
  • 250 g vlees van gekookte langoesten of rivierkreeften
  • 125 g witte champignons
  • 2 el xeres azijn
  • eikenbladsla
  • 1 limoen
  • 1 truffel (optioneel)
  • zeezout
  • zwarte peper
  • rode aalbessen

Begin met koken

1
Reinig de champignons en snij ze fijn. Besprenkel ze onmiddellijk met het sap van de limoen.
2
Meng alle elementen van de vinaigrette. Maak de slablaadjes schoon, was ze en zwier ze droog. Snij de truffel in fijne staafjes.
3
Snij de eendenlever in blokjes van 1 cm. Meng in een slakom de slablaadjes, de stukjes champignon en de helft van de vinaigrette.
4
Verdeel over individuele borden. Verdeel errond de blokjes eendenlever, het langoestenvlees en enkele bessen.
5
Overgiet met de rest van de vinaigrette. Versier met takjes bieslook en dien koel op.
1
Reinig de champignons en snij ze fijn. Besprenkel ze onmiddellijk met het sap van de limoen.
2
Meng alle elementen van de vinaigrette. Maak de slablaadjes schoon, was ze en zwier ze droog. Snij de truffel in fijne staafjes.
3
Snij de eendenlever in blokjes van 1 cm. Meng in een slakom de slablaadjes, de stukjes champignon en de helft van de vinaigrette.
4
Verdeel over individuele borden. Verdeel errond de blokjes eendenlever, het langoestenvlees en enkele bessen.
5
Overgiet met de rest van de vinaigrette. Versier met takjes bieslook en dien koel op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Foie gras | Eend | Blok

Delhaize

Foie gras | Eend | Blok

2 × 200 gr

€29,38

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Veldsla

Delhaize

Veldsla

45 gr

€0,99

Belgische | mini | witte | champignons

Delhaize

Belgische | mini | witte | champignons

175 gr

€3,29

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Sla | Fijnproever

Delhaize

Sla | Fijnproever

70 gr

€0,89

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Heel truffel | Zomer

Gaillard

Heel truffel | Zomer

50 gr

€14,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€61,96