Russisch ei met groentenmacédoine
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 hardgekookte eieren (doormidden gesneden)
- 4 gekookte aardappelen (in kleine blokjes gesneden)
- 200 g worteltjes (in brunoise en gaargekookt)
- 200 g erwtjes (gaargekookt of uit blik)
- 1/4 fijngesneden ui
- 1 krop sla
- 3 tomaten in plakjes gesneden
- 2 augurken (zoetzuur, in kleine plakjes gesneden)
- 45 ml slagroom
- 2 takjes peterselie (fijn gesnipperd)
- 2 zure haringen (in reepjes gesneden)
- 5 el mayonaise
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020051300058960000
F1999081800106600000
F2013061400313100000
F2015052600318400000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Doe de groenten, de aardappelblokjes, de ui en 3/5 van de hoeveelheid mayonaise in een kom en roer voorzichtig door elkaar. Even proeven en naar smaak zout en peper toevoegen.
- Leg de gewassen sla op een grote schaal, schep de inhoud van de kom op deze sla en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Leg er de eieren op met de bolle kant naar boven.
- Maak een sausje van de slagroom en 2/5 van de hoeveelheid mayonaise en giet over de halve eieren. Beetje dik zodat het goed blijft liggen op de ronde kant van de eieren.
- Maak nu je salade af met plakjes tomaat, augurk, peterselie en de haring.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 101; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 436,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Lunch,Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020051300058960000
F1999081800106600000
F2013061400313100000
F2015052600318400000
Laad nog 4 producten