Rundsvlees met chimichurri
Duur
< 30 min.Score
5 op 5Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g Ierse dunne lende
- 1 rood pepertje
- 1 kleine sjalot
- 10 g platte peterselie (gehakt)
- 2 el oregano
- 3 el citroensap
- 1 dl olijfolie
- 2 knoflooktenen
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
S2015012000013880000
Reeds in je keuken
F2020032400055500000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Hak alle kruiden fijn. Snijd de chilipeper in 2 en verwijder de zaadjes, snijd hem fijn. Pel de look en hak ze fijn. Voeg hierbij de kruiden en de chilipeper en voeg de olijfolie toe. Pers de citroen uit en meng het sap onder de kruidenmengeling. Kruid de chimichurri af met peper en zout.
- Gril de Ierse dunne lende op de BBQ of op een grillpan gedurende 2 minuten aan beide zijden. Laat nog even verdergaan tot de gewenste bakwijze.
- Laat het vlees een 5-tal minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich goed kunnen verdelen. Snijd het in plakken en serveer met de chimichurri.
Tip: Lekker met gebakken aardappelen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
S2015012000013880000
Reeds in je keuken
F2020032400055500000
Laad nog 3 producten