Recept zoekresultatenRoodbaarsfilet met gegrilde paprika en venkel
Delhaize logo
  • Roodbaarsfilet met gegrilde paprika en venkel

Roodbaarsfilet met gegrilde paprika en venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Roodbaarsfilet met gegrilde paprika en venkel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g aardappelen
  • 4 tomaten
  • 1 doosje ansjovisfilets in olie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 schaaltje gegrilde paprika's in olie (Sud and Sol)
  • enkele blaadjes basilicum
  • 10 cl bouillon
  • 10 cl droge witte wijn
  • 650 g roodbaarsfilet
  • 1 dikke venkelknol
  • peper, zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,68 €/kg
    €3,35
    F1986053100381300000
  • Roodbaarsfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€5,28
    F1981081100228900000
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Kruiden | Oregano | Bio
    10 gr
    99,00 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 31/01
    S2015012000013880000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 uur en 15 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Verwijder de stengels van de venkel, bewaar het loof en snij de knol in fijne plakjes met een mandoline. Schil en snij ook de aardappelen in fijne schijfjes. Pel en snij de tomaten in grote blokjes.
    3. Smeer een grote ovenschotel in met wat olie uit het schaaltje van de paprika’s. Doe de groenten in de schotel en bestrooi met oregano. Overgiet met de bouillon en de witte wijn. Laat 45 min. in de oven bakken, roer elke 15 min. om.
    4. Neem de schotel uit de oven, voeg de uitgelekte en in stukjes gesneden paprika’s toe en 1 eetlepel olie uit het schaaltje. Meng en bedek met de in 2 gesneden roodbaarsfilets. Leg er de uitgelekte ansjovisfilets bovenop, kruid met peper en laat nog 15 min. in de oven bakken.
    5. Bestrooi het gerecht met het gehakte basilicum en het venkelloof, serveer meteen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Roodbaarsfilet met gegrilde paprika en venkel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,68 €/kg
    €3,35
    F1986053100381300000
  • Roodbaarsfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€5,28
    F1981081100228900000
  • Lischetto Chardonnay Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021122200511750096
  • Kruiden | Oregano | Bio
    10 gr
    99,00 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 31/01
    S2015012000013880000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden