• Romige pasta met citroen en gehaktballetjes
    Nutri-Score C

Romige pasta met citroen en gehaktballetjes

Romige pasta met citroen en gehaktballetjesC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 350 g bio gekruid rundsgehakt (voor de balletjes)
  • 1 ei (voor de balletjes)
  • 1/2 ui (voor de balletjes)
  • 1/2 biocitroen (voor de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum (voor de balletjes)
  • 25 g pijnboompitten (voor de balletjes)
  • 25 g gemarineerde tomaten (voor de balletjes)
  • 25 g parmigiano (voor de balletjes)
  • 15 g paneermeel (voor de balletjes)
  • 2 citroenen (voor de pasta en garnituren)
  • 1 bussel fijne basilicum met kleine blaadjes (voor de pasta en garnituren)
  • 100 g pijnboompitten (voor de pasta en garnituren)
  • 500 g linguine (voor de pasta en garnituren)
  • 100 g geraspte parmigiano (voor de pasta en garnituren)
  • 2 el olijfolie (voor de pasta en garnituren)
  • 50 g boter (voor de pasta en garnituren)
  • peper (voor de pasta en garnituren)
  • zout (voor de pasta en garnituren)
  • 350 g bio gekruid rundsgehakt (voor de balletjes)
  • 1 ei (voor de balletjes)
  • 1/2 ui (voor de balletjes)
  • 1/2 biocitroen (voor de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum (voor de balletjes)
  • 25 g pijnboompitten (voor de balletjes)
  • 25 g gemarineerde tomaten (voor de balletjes)
  • 25 g parmigiano (voor de balletjes)
  • 15 g paneermeel (voor de balletjes)
  • 2 citroenen (voor de pasta en garnituren)
  • 1 bussel fijne basilicum met kleine blaadjes (voor de pasta en garnituren)
  • 100 g pijnboompitten (voor de pasta en garnituren)
  • 500 g linguine (voor de pasta en garnituren)
  • 100 g geraspte parmigiano (voor de pasta en garnituren)
  • 2 el olijfolie (voor de pasta en garnituren)

Begin met koken

: 35 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Gril alle pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de blok parmigiano in schilfers.
  2. 2
    Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met 25 g pijnboompitten, de parmigianoschilfers, de fijngeraspte zeste van de halve citroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
  3. 3
    Kook de linguine 2 min. minder lang dan op de verpakking aangeduid.
  4. 4
    Recupereer - 2 min. nadat je de pasta in het water gedompeld hebt - 2 pollepels kookwater en laat het in een sauteerpan inkoken. Voeg het sap van de citroenen toe, de olijfolie, de boter en roer er de geraspte parmigiano onder.
  5. 5
    Giet de pasta af, schep ze in de sauteerpan en laat ze nog 2 min. in de saus koken.
  6. 6
    Voeg de gehalveerde gehaktballetjes toe en breng verder op smaak. Bestrooi met pijnboompitten, met basilicum en dien meteen op.
  7. 7
    Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes en/of vervang de parmigiano door grana padano voor een budgetvriendelijkere versie.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Gril alle pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de blok parmigiano in schilfers.
  2. 2
    Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met 25 g pijnboompitten, de parmigianoschilfers, de fijngeraspte zeste van de halve citroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
  3. 3
    Kook de linguine 2 min. minder lang dan op de verpakking aangeduid.
  4. 4
    Recupereer - 2 min. nadat je de pasta in het water gedompeld hebt - 2 pollepels kookwater en laat het in een sauteerpan inkoken. Voeg het sap van de citroenen toe, de olijfolie, de boter en roer er de geraspte parmigiano onder.
  5. 5
    Giet de pasta af, schep ze in de sauteerpan en laat ze nog 2 min. in de saus koken.
  6. 6
    Voeg de gehalveerde gehaktballetjes toe en breng verder op smaak. Bestrooi met pijnboompitten, met basilicum en dien meteen op.
  7. 7
    Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes en/of vervang de parmigiano door grana padano voor een budgetvriendelijkere versie.
Per 100 g: Energie: 198 kcal - Vetten: 9.7 g - Koolhydraten: 17.8 g - Vezels: 1.4 g - Eiwitten: 9.4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 198 kcal - Vetten: 9.7 g - Koolhydraten: 17.8 g - Vezels: 1.4 g - Eiwitten: 9.4 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Pijnboompitten
    200 gr
  • Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    2 × 100 gr
  • Anco Paneermeel
    200 gr
  • De Cecco Pasta | Linguine n.7
    500 gr
    2+2 gratis
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    1+1 gratis
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€49,74