1
Verwarm de oven voor op 180°C. Gril alle pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de blok parmigiano in schilfers.
2
Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met 25 g pijnboompitten, de parmigianoschilfers, de fijngeraspte zeste van de halve citroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
3
Kook de linguine 2 min. minder lang dan op de verpakking aangeduid.
4
Recupereer - 2 min. nadat je de pasta in het water gedompeld hebt - 2 pollepels kookwater en laat het in een sauteerpan inkoken. Voeg het sap van de citroenen toe, de olijfolie, de boter en roer er de geraspte parmigiano onder.
5
Giet de pasta af, schep ze in de sauteerpan en laat ze nog 2 min. in de saus koken.
6
Voeg de gehalveerde gehaktballetjes toe en breng verder op smaak. Bestrooi met pijnboompitten, met basilicum en dien meteen op.
7
Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes en/of vervang de parmigiano door grana padano voor een budgetvriendelijkere versie.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Gril alle pijnboompitten in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de blok parmigiano in schilfers.
2
Doe het gehakt in een grote slakom. Hak de gedroogde tomaten en de halve ui heel fijn. Schep ze bij het gehakt, samen met 25 g pijnboompitten, de parmigianoschilfers, de fijngeraspte zeste van de halve citroen, het gehakte basilicum, de helft van het losgeklopte ei, zout en peper. Kneed alles, strooi er het paneermeel bij, kneed opnieuw en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot, leg ze één voor één op de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven.
3
Kook de linguine 2 min. minder lang dan op de verpakking aangeduid.
4
Recupereer - 2 min. nadat je de pasta in het water gedompeld hebt - 2 pollepels kookwater en laat het in een sauteerpan inkoken. Voeg het sap van de citroenen toe, de olijfolie, de boter en roer er de geraspte parmigiano onder.
5
Giet de pasta af, schep ze in de sauteerpan en laat ze nog 2 min. in de saus koken.
6
Voeg de gehalveerde gehaktballetjes toe en breng verder op smaak. Bestrooi met pijnboompitten, met basilicum en dien meteen op.
7
Tip: Maak dit recept met een restje gehaktballetjes en/of vervang de parmigiano door grana padano voor een budgetvriendelijkere versie.