Rodevruchtensoep met porto en specerijen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Picknick
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 5 Porties
- 20 dl water
- 500 g rode vruchten naar keuze
- 20 cl rode porto
- 50 g griessuiker
- 1 vanillestokje
- 6 bolletjes zwarte peper
- geraspte muskaatnoot
- 8 blaadjes munt
- 8 blaadjes basilicum
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2022040700098470000
S2017121501372220000
S2017082304174280000
S2009121808001370000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + koeltijd
- Giet het water in een steelpan. Voeg de suiker toe, de geschraapte vanille, de peperbolletjes en de geraspte muskaatnoot. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen.
- Neem van het vuur, voeg de blaadjes munt en basilicum toe, dek af en laat afkoelen.
- Zeef de siroop, voeg de porto toe en de rode vruchten (aardbeien snij je best in stukjes en kersen ontpit je). Laat minstens 1 uur in de koelkast rusten vooraleer te serveren.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Picknick
Overig
Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2022040700098470000
S2017121501372220000
S2017082304174280000
S2009121808001370000
Laad nog 1 producten