Recept zoekresultatenRode bietenlasagne
Delhaize logo
  • Rode bietenlasagne

Rode bietenlasagne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Rode bietenlasagne

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • lasagnevellen
  • sojasaus (shoyu)
  • 200 g tempeh (geraspt)
  • 250 ml kookvocht (van de grooenten)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum (voor de béchamelsaus)
  • Zwarte peper
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel groentebouillon
  • 3 eetlepels miso (of een beetje zout)
  • 1 eetlepel amandelpasta (of tahin)
  • 400 ml ongezoete sojamelk
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie (voor de bechamelsaus)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels rijststroop
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/4 eetlepel basilicum
  • 1/4 eetlepel bieslook
  • 1/4 eetlepel tijm
  • 500 ml water
  • 1 eetlepel look, fijngehakt
  • 3 wortelen
  • 4 rode bieten
  • 3 uien

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Zakje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
    F1986053100300100000
  • S2008052302194110000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min. voorbereiding + 30 min. baktijd

    1. Stoof de uien glazig in de sesamolie. Voeg na 5 minuten de gesneden bieten, wortelen en knoflook toe en laat een kwartiertje zacht stoven. Voeg zout toe en zet de groenten voor de helft onder water. Laat een kwartiertje koken en voeg dan de kruiden, peper en rijststroop toe. Bind na 5 minuten met maïzena.
    2. Maak ondertussen de bechamelsaus door de bloem even te stoven in de olijfolie en er dan onder voortdurend roeren de sojamelk en andere ingrediënten aan toe te voegen (behalve de tempeh).
    3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    4. Bak de geraspte tampeh in olijfolie en breng op smaak met shoyu (sojasaus). Voeg de tempeh bij de bechamelsaus.
    5. Leg afwisselend een laag bietensaus en een laag bechamelsaus in een ovenschotel tussen de lasagnevellen. De bovenste laag is de bechamelsaus en daarbovenop komen dan de courgetteschijfjes. 30 minuutjes in de oven en genieten maar!
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Rode bietenlasagne

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Zakje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
    F1986053100300100000
  • S2008052302194110000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000