Rijstballetjes met pittige mangosalade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 3 bakjes Aziatische rijstballetjes
- 4 el sweetened chili sauce
- 3 el gehakte verse koriander
- 4 e.l. olijfolie
- peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
€3,29
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
€6,24
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de paprika in fijne reepjes. Breng water aan de kook in een steelpan en strooi er de paprikareepjes in. Reken 3 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af en spoel onder koud water.
- Schil intussen de mango’s en snij ze in blokjes. Doe ze in een slakom en voeg de fijngesneden rode ui toe en de paprikareepjes.
- Meng de olie met 4 eetlepels limoensap, de zoete chilisaus, een beetje zout en de koriander. Giet in de slakom en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de rijstballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de warme balletjes met de mangosalade en het brood.
- Als je de tijd hebt, bereid de salade dan vooraf en zet de kom minstens 30 min. in de koelkast. De salade zal nog lekkerder zijn.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
€3,29
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25