Recept zoekresultatenRicottagnocchi met spinazie
Delhaize logo
  • Ricottagnocchi met spinazie
    A
Ricottagnocchi met spinazieA

Ricottagnocchi met spinazie

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 eieren
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 1 citroen
  • 250 g ricotta
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 150 g bloem
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • fleur de sel
  • 2 eieren
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 1 citroen
  • 250 g ricotta
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 150 g bloem
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 35 min.
1
Voor het gnocchideeg: meng de ricotta, de bloem, de eieren, de parmigiano, 1 kl fleur de sel en peper. Laat de ontdooide spinazie uitlekken en pers er zoveel mogelijk water uit. Schep de helft van de spinazie bij het deeg en kneed goed. Bestuif je werkblad met bloem, vorm deegworsten van ± 2 cm breedte en snijd ze in stukken van ± 2 cm.
2
Breng een kookpot water aan de kook en kook er de gnocchi (in 2 of 3 keer) in: wacht tot ze komen bovendrijven en haal ze na 30 sec met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.
3
Pers het sap van de citroen en roer er 2 el olijfolie, 1 kl fleur de sel en peper onder.
4
Verwarm een braadpan met 4 el olijfolie en bak de gnocchi goudbruin. Voeg net vóór het einde van de baktijd de spinazie toe en breng verder op smaak. Dresseer op de borden en besprenkel met een beetje citroensaus.
1
Voor het gnocchideeg: meng de ricotta, de bloem, de eieren, de parmigiano, 1 kl fleur de sel en peper. Laat de ontdooide spinazie uitlekken en pers er zoveel mogelijk water uit. Schep de helft van de spinazie bij het deeg en kneed goed. Bestuif je werkblad met bloem, vorm deegworsten van ± 2 cm breedte en snijd ze in stukken van ± 2 cm.
2
Breng een kookpot water aan de kook en kook er de gnocchi (in 2 of 3 keer) in: wacht tot ze komen bovendrijven en haal ze na 30 sec met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.
3
Pers het sap van de citroen en roer er 2 el olijfolie, 1 kl fleur de sel en peper onder.
4
Verwarm een braadpan met 4 el olijfolie en bak de gnocchi goudbruin. Voeg net vóór het einde van de baktijd de spinazie toe en breng verder op smaak. Dresseer op de borden en besprenkel met een beetje citroensaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 124 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 9,5 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 124 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 9,5 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

2 × 450 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,58

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Ricotta

Galbani

Ricotta

250 gr

€2,29

Pamesello | Geraspt

Pamesello

Pamesello | Geraspt

2 × 40 gr

€3,30

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€14,50