OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenRauwe cheesecake met citroen en honing
Recept zoekresultatenRauwe cheesecake met citroen en honing
Delhaize logo
  • Rauwe cheesecake met citroen en honing

Rauwe cheesecake met citroen en honing

Rauwe cheesecake met citroen en honing
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 80 g ontpitte dadels
  • 90 g gedroogde abrikozen
  • 80 g gepelde hazelnoten
  • 90 g gedroogde bosbessen
  • 1,5 kl citroenzeste
  • 1 biocitroen
  • 700 g kaaswrongel
  • 3 el vloeibare honing
  • 20 cl amandelmelk
  • 4 g agar-agar in poedervorm
  • 2 el suiker
  • 2 el water
  • bloemsuiker voor de afwerking
  • 80 g ontpitte dadels
  • 90 g gedroogde abrikozen
  • 80 g gepelde hazelnoten
  • 90 g gedroogde bosbessen
  • 1,5 kl citroenzeste
  • 1 biocitroen
  • 700 g kaaswrongel
  • 3 el vloeibare honing
  • 20 cl amandelmelk
  • 4 g agar-agar in poedervorm
  • 2 el suiker
  • 2 el water
  • bloemsuiker voor de afwerking

Begin met koken

: 20 min. + 3 uur afkoelen
1
Doe de dadels, abrikozen, bosbessen en hazelnoten in een mengkom en meng tot je een deeg krijgt.
2
Bekleed een springvorm met bakpapier en strijk het deeg van gedroogde vruchten uit over de bodem, druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast.
3
Meng de citroenzeste met de kaaswrongel en de honing.
4
Verwarm de amandelmelk en doe de agaragar erin. Laat twee minuten koken en meng heel goed. Vermeng daarna goed met de kaaswrongel. Giet alles in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een platte spatel en zet 3 uur in de koelkast alvorens aan te snijden.
5
Snij de citroen(en) in schijfjes. Doe de suiker en het water in een pan. Als de suiker is opgelost, voeg je de schijfjes citroen toe en laat je ze 10 minuten konfijten op een zacht vuurtje. Zet opzij.
6
Op het bord: versier de cheesecake met de gekonfijte schijfjes citroen. Bestrooi met bloemsuiker.
1
Doe de dadels, abrikozen, bosbessen en hazelnoten in een mengkom en meng tot je een deeg krijgt.
2
Bekleed een springvorm met bakpapier en strijk het deeg van gedroogde vruchten uit over de bodem, druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast.
3
Meng de citroenzeste met de kaaswrongel en de honing.
4
Verwarm de amandelmelk en doe de agaragar erin. Laat twee minuten koken en meng heel goed. Vermeng daarna goed met de kaaswrongel. Giet alles in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een platte spatel en zet 3 uur in de koelkast alvorens aan te snijden.
5
Snij de citroen(en) in schijfjes. Doe de suiker en het water in een pan. Als de suiker is opgelost, voeg je de schijfjes citroen toe en laat je ze 10 minuten konfijten op een zacht vuurtje. Zet opzij.
6
Op het bord: versier de cheesecake met de gekonfijte schijfjes citroen. Bestrooi met bloemsuiker.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Ontpitte Dadels | Bio
150 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gedroogde veenbessen
90 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gepimpte
700 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Abrikozen
250 gr
2
99
Hazelnoten | Gegrild
Delhaize Hazelnoten | Gegrild
200 gr
4
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
3+1 gratis
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Amandel | Geroosterd | Zonder Suikers
Alpro Amandel | Geroosterd | Zonder Suikers
1 l
2
59
Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
Vahiné Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
8 gr
3+1 gratis
5
49
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
4
45
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Totaal:
€24,43

Deze recepten kan je ook leuk vinden