Radijzen met witte chocolade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Pasen,Kids
Hapjes

Ingrediënten voor 1 Porties
1 Porties
- 150 g witte chocolade
- 150 g gehakte pistachenoten
- radijs
- olijfolie
- fleur de sel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1991042300062260000
S2021010800488770000
F2004122800318830000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2009102100019620000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. (+ 5 min. koeltijd)
- Hak de pistachenoten en verdeel ze over een schaal. Maak de radijzen los en was ze. Snijd hun staartje af, maar laat er nog wat loof aan.
- Breek de witte chocolade in kleine stukken en smelt ze in een kom in de microgolfoven, op 600 W (± 2 x 40 sec, meng halverwege).
- Dompel de radijzen één voor één in de chocolade, tot net onder de basis van het loof, en leg ze telkens op de pistachenoten. Laat 5 min in de koelkast stollen. Besprenkel net voor het opdienen de radijzen voorzichtig met druppels olijfolie en bestrooi ze met een beetje fleur de sel. Verrukkelijk bij het aperitief.
Tip:
Gebruik heel koude radijzen, zo hecht de gesmolten chocolade gemakkelijk en stolt hij snel. Giet de rest van de chocolade op een vel bakpapier, duw er gehakte pistachenoten, gedroogde cranberries of andere droge vruchten in en laat in de koelkast stollen tot een grote chocoladetablet.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Pasen,Kids
Lente
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1991042300062260000
S2021010800488770000
F2004122800318830000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
S2009102100019620000