Rabarbersoep met munt en muskaatwijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 10 grote blaadjes blaadjes verse munt + voor de versiering
- 150 g kristalsuiker
- 50 g gepelde amandelen
- 10 cl Muscat de Valencia of de Samos
- 300 g rabarber (nettogewicht, geschild)
- 30 dl water
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49

Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29

Castillo de Betera
Wit | Muskaat uit Valencia | 15% alc.vol.
75 cl
€5,19
Reeds in je keuken

Evian
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
€4,39
Totaal:
€10,97
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Hak de amandelen in grove stukken. Snij de rabarber in blokjes. Doe ze in een kookpan met de suiker, de amandelen en het water. Roer om, breng het geheel aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen. Giet in een grote kom en laat volledig afkoelen.
- Voeg de gesnipperde munt en de muskaatwijn toe. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Serveer heel koel in schaaltjes of bekers en versier met muntblaadjes.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Lente,Zomer
Voorgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49

Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29

Castillo de Betera
Wit | Muskaat uit Valencia | 15% alc.vol.
75 cl
€5,19
Reeds in je keuken

Evian
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
€4,39