Raapjes gevuld met kastanjes, romige saus met paprika
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 middelgrote rapen
- 100 g gekookte kastanjes, natuur
- 1 grote rode paprika
- 40 g geraspte parmesaan
- 20 cl lichte verse room
- 1 eidooier
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 3 eetlepels bladpeterselie, gehakt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100313900000
F1986053100316200000
F2015052600318400000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 45 min. + 15 min. baktijd
- Schil en leg de rapen in een kookpot gevuld met gezouten koud water. Breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 30 min. garen. Giet ze af en leg ze in koud water.
- Bak ondertussen in een steelpan de fijngehakte ui aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de geperste looktenen toe en de grofgehakte kastanjes. Dek af en laat 15 min. stoven. Neem van het vuur.
- Snij intussen de paprika in blokjes en laat ze 5 min. in de room stoven op zacht vuur. Mix fijn, voeg de eierdooier toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Snij het hoedje van de rapen en hol ze voorzichtig uit met een parisiennelepel. Neem er 100 g vruchtvlees van, hak het grof en doe het bij de kastanjes. Voeg ook de peterselie en 30 g parmezaan toe, breng op smaak met peper en zout. Vul de rapen en zet ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Bestrooi ze met de resterende parmezaan en bak ze goudbruin in de oven gedurende 15 min.
- Verwarm de saus zachtjes zonder ze te laten koken.
- Dien de rapen op met een beetje saus en serveer de rest apart.
Kooktip
Tip: Controleer regelmatig de gaarheid van de rapen: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 362; energie (kCal): 87; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 276,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100313900000
F1986053100316200000
F2015052600318400000
Laad nog 4 producten