Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenQuinoa puttanesca met kip
Delhaize logo
  • Quinoa puttanesca met kip

Quinoa puttanesca met kip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Quinoa puttanesca met kip

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 4 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 45 dl water
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
  • 500 g kippenhaasjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1/2 g gemalen pili-pili
  • 125 g olijven, Culinaire mix
  • 200 g quinoa

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    30 gr
    36,33 €/kg
    €1,09
    S2020091700463890000
  • Olijven | Groen | Ontpit
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    130 gr
    17,31 €/kg
    €2,25
    F2018030100013410000
  • Kippenhaasjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 455 gr
    +/-11,29€/kg
    +/-€5,14
    F2019081300042310000
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,13 €/kg
    €2,55
    S2017082804174590099
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de geperste lookteentjes en de gehakte ansjovisfilets op zacht vuur gedurende 3 min. Voeg de tomaten toe en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
    2. Breng ondertussen het licht gezouten water aan de kook, strooi er de quinoa in, dek af en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 5 min. zwellen.
    3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat hierin de kippenhaasjes snel goudbruin bakken. Voeg peper en zout toe.
    4. Doe de olijven en de kappers bij de tomatensaus, laat nog 2 min. sudderen en neem van het vuur. Voeg de quinoa toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
    5. Bestrooi met gehakt basilicum en serveer warm met de kip.

    Kooktip

    • Lekker bij een gemengde salade met notenolie.
    • Een gezond extraatje: deze volledige en evenwichtige maaltijd, met een laag gehalte aan totale vetstoffen en met weinig verzadigde vetzuren, is een mooi voorbeeld van wat de gezonde mediterrane keuken voortbrengt.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Quinoa puttanesca met kip

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    30 gr
    36,33 €/kg
    €1,09
    S2020091700463890000
  • Olijven | Groen | Ontpit
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    130 gr
    17,31 €/kg
    €2,25
    F2018030100013410000
  • Kippenhaasjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 455 gr
    +/-11,29€/kg
    +/-€5,14
    F2019081300042310000
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,13 €/kg
    €2,55
    S2017082804174590099