Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

CYBER MONDAY deze maandag 27/11! 💻🎁Tot €15 korting op je online bestelling!>> Meer info, langs hier <<

Recept zoekresultatenQuiche met spinazie en feta
Delhaize logo
  • Quiche met spinazie en feta
    D

Quiche met spinazie en feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Quiche met spinazie en fetaD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 200 g verse spinazie
  • 1 sjalot
  • 50 g rozijnen
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 150 g feta
  • 2 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 3 takjes munt

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladspinazie | Gehakt

Hak

Bladspinazie | Gehakt

245 gr

€2,39

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Gedroogde rozijnen

Vahiné

Gedroogde rozijnen

125 gr

€2,49

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Feta | Bio

Delhaize

Feta | Bio

150 gr

Bio

€2,75

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Totaal:
€12,11

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de sjalot fijn en fruit samen met de spinazie aan in een hoge pan met de olijfolie.
  3. Bedek een taartvorm met het kruimeldeeg en schik er de groenten op. Bestrooi met de gehakte munt, de rozijnen en de verbrokkelde feta.
  4. Klop de room en de eieren op. Kruid het mengsel met peper en zout en giet het in de taartvorm. Bak de quiche 25 min. in de oven.
  5. Dien warm op met een fris slaatje.

Kooktip

  • Feta bevat veel zout, gebruik dus weinig zout in het eieren-roommengsel.
  • 1 rol kruimeldeeg bevat ongeveer 280 g kruimeldeeg.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1100; energie (kCal): 265; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 13,5; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 678,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1100; energie (kCal): 265; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 13,5; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 678,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Quiche met spinazie en feta
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladspinazie | Gehakt

Hak

Bladspinazie | Gehakt

245 gr

€2,39

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Gedroogde rozijnen

Vahiné

Gedroogde rozijnen

125 gr

€2,49

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Feta | Bio

Delhaize

Feta | Bio

150 gr

Bio

€2,75

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Totaal:
€12,11