Quesadilla’s met spinazie

Makkelijk
30-60 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 snuifje muskaatnoot
- 225 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
- 2 el olijfolie
- 100 g Gorgonzola
- peper
- 4 tortilla’s of wraps (25 cm diameter)
- 175 g mozzarella in sneetjes
- 1 snuifje muskaatnoot
- 225 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
- 2 el olijfolie
- 100 g Gorgonzola
- peper
- 4 tortilla’s of wraps (25 cm diameter)
- 175 g mozzarella in sneetjes
Begin met koken
- 1Stoof de vooraf ontdooide spinazie op een vrij hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie (voor 4 porties) tot al het water verdampt is. Kruid met nootmuskaat, peper en een weinig zout.
- 2Smeer een pan met antikleeflaag (of een pannenkoekenpan) lichtjes in met olijfolie en leg er een tortilla in. Beleg met de helft van de mozzarella en vervolgens met de helft van de spinazie. Bestrooi met de helft van de in kleine stukjes gesneden gorgonzola. Leg er een tweede tortilla op en bak goudbruin op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 min. per kant.
- 3Maak de andere quesadilla's op dezelfde manier (hou de 1ste warm) en serveer meteen als snack, voor- of lunchgerecht met een tomatenslaatje.
- 1Stoof de vooraf ontdooide spinazie op een vrij hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie (voor 4 porties) tot al het water verdampt is. Kruid met nootmuskaat, peper en een weinig zout.
- 2Smeer een pan met antikleeflaag (of een pannenkoekenpan) lichtjes in met olijfolie en leg er een tortilla in. Beleg met de helft van de mozzarella en vervolgens met de helft van de spinazie. Bestrooi met de helft van de in kleine stukjes gesneden gorgonzola. Leg er een tweede tortilla op en bak goudbruin op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 min. per kant.
- 3Maak de andere quesadilla's op dezelfde manier (hou de 1ste warm) en serveer meteen als snack, voor- of lunchgerecht met een tomatenslaatje.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lente
Lunch
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen35 gr-10% voor 3€499
- Delhaize Jonge spinazieblaadjes2 × 200 gr€199
- Delhaize Gorgonzola | Mascarpone150 gr€365
- Santa Maria Tortilla | Mini200 gr€249
- Galbani Mozzarella | Bufala | Maxi200 gr€459
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl€539
- Santa Maria Kruiden | Peper | Mix41 gr-10% voor 3€429