Pumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr

Makkelijk
30-60 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 3 eieren (voor de pancakes)
- 300 g pompoenvruchtvlees (netto gewicht, geschild) (voor de pancakes)
- 2 dl halfvolle melk (voor de pancakes)
- 300 g bloem (voor de pancakes)
- 1 kl bakpoeder (voor de pancakes)
- 2 zakjes vanillesuiker (voor de pancakes)
- 20 g boter (voor de pancakes)
- 1 kl kaneelpoeder (voor de pancakes)
- 1 snufje zout (voor de pancakes)
- 3 bio-appelen (voor de topping)
- 50 g pecannoten (voor de topping)
- 2 el pompoenpitten (voor de topping)
- 250 g skyr natuur (voor de topping)
- 4 el ahornsiroop (voor de topping)
- 20 g boter (voor de topping)
- 1/2 kl kaneelpoeder (voor de topping)
- 3 eieren (voor de pancakes)
- 300 g pompoenvruchtvlees (netto gewicht, geschild) (voor de pancakes)
- 2 dl halfvolle melk (voor de pancakes)
- 300 g bloem (voor de pancakes)
- 1 kl bakpoeder (voor de pancakes)
- 2 zakjes vanillesuiker (voor de pancakes)
- 20 g boter (voor de pancakes)
- 1 kl kaneelpoeder (voor de pancakes)
- 1 snufje zout (voor de pancakes)
- 3 bio-appelen (voor de topping)
- 50 g pecannoten (voor de topping)
- 2 el pompoenpitten (voor de topping)
- 250 g skyr natuur (voor de topping)
- 4 el ahornsiroop (voor de topping)
- 20 g boter (voor de topping)
Begin met koken
- 1Verwarm de oven voor op 180°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in kleine blokjes, verdeel ze over de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven. Mix de pompoen fijn tot puree (± 250 g).
- 2Maak de pancakes: meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de vanillesuiker in een slakom. Roer er de eidooiers op kamertemperatuur (houd de eiwitten apart), de melk, de pompoenpuree en het zout onder. Giet nog een beetje melk bij het deeg (3 à 5 cl) als het te dik is. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze voorzichtig bij het deeg.
- 3Bak de pancakes op een matig vuurtje, in een hete, licht beboterde braadpan. Draai de pancakes om zodra er zich overal aan het oppervlak bubbels vormen. (Houd ze warm of verwarm ze net voor het opdienen kort in de microgolfoven).
- 4Fruit intussen de appelen in kleine stukjes met de boter en de kaneel.in een andere braadpan. Voeg de fijngestampte pecannoten en de pompoenpitten op het einde van de kooktijd toe.
- 5Dresseer de pancakes op de borden met skyr en werk af met de appel-notenmix. Dien meteen op en zet de ahornsiroop apart op tafel.
- 1Verwarm de oven voor op 180°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in kleine blokjes, verdeel ze over de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven. Mix de pompoen fijn tot puree (± 250 g).
- 2Maak de pancakes: meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de vanillesuiker in een slakom. Roer er de eidooiers op kamertemperatuur (houd de eiwitten apart), de melk, de pompoenpuree en het zout onder. Giet nog een beetje melk bij het deeg (3 à 5 cl) als het te dik is. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze voorzichtig bij het deeg.
- 3Bak de pancakes op een matig vuurtje, in een hete, licht beboterde braadpan. Draai de pancakes om zodra er zich overal aan het oppervlak bubbels vormen. (Houd ze warm of verwarm ze net voor het opdienen kort in de microgolfoven).
- 4Fruit intussen de appelen in kleine stukjes met de boter en de kaneel.in een andere braadpan. Voeg de fijngestampte pecannoten en de pompoenpitten op het einde van de kooktijd toe.
- 5Dresseer de pancakes op de borden met skyr en werk af met de appel-notenmix. Dien meteen op en zet de ahornsiroop apart op tafel.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Pompoenzaad2 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Delhaize Eieren | Bruine | Medium4 st€199
- Delhaize Groenten | Pompoensoep600 gr€185
- Delhaize Melk | Halfvolle | BIo6 x 1 l2de tegen -50%€809
- Delhaize Tarwebloem1 kg€039
- Dr. oetker Gist droog4 x 7 gr€289
- Delhaize Suiker | Gevanillineerd10 x 8 gr€041
- Paysan Breton Boter | Gezouten125 gr€259
- Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen38 gr-10% voor 3€379
- Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen140 gr-10% voor 3€635
- Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio850 gr€399
- Delhaize Noten | Pecan150 gr€419
- Pur Natur Yoghurt | Skyr | Natuur | Eco | Bio400 gr2de tegen -40%€315
- Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio250 gr€629