Recept zoekresultatenPumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr
Recept zoekresultatenPumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr
Delhaize logo
  • Pumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr

Pumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr

Pumpkinpancakes met appelen, pecannoten en skyr
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 eieren (voor de pancakes)
  • 300 g pompoenvruchtvlees (netto gewicht, geschild) (voor de pancakes)
  • 2 dl halfvolle melk (voor de pancakes)
  • 300 g bloem (voor de pancakes)
  • 1 kl bakpoeder (voor de pancakes)
  • 2 zakjes vanillesuiker (voor de pancakes)
  • 20 g boter (voor de pancakes)
  • 1 kl kaneelpoeder (voor de pancakes)
  • 1 snufje zout (voor de pancakes)
  • 3 bio-appelen (voor de topping)
  • 50 g pecannoten (voor de topping)
  • 2 el pompoenpitten (voor de topping)
  • 250 g skyr natuur (voor de topping)
  • 4 el ahornsiroop (voor de topping)
  • 20 g boter (voor de topping)
  • 1/2 kl kaneelpoeder (voor de topping)
  • 3 eieren (voor de pancakes)
  • 300 g pompoenvruchtvlees (netto gewicht, geschild) (voor de pancakes)
  • 2 dl halfvolle melk (voor de pancakes)
  • 300 g bloem (voor de pancakes)
  • 1 kl bakpoeder (voor de pancakes)
  • 2 zakjes vanillesuiker (voor de pancakes)
  • 20 g boter (voor de pancakes)
  • 1 kl kaneelpoeder (voor de pancakes)
  • 1 snufje zout (voor de pancakes)
  • 3 bio-appelen (voor de topping)
  • 50 g pecannoten (voor de topping)
  • 2 el pompoenpitten (voor de topping)
  • 250 g skyr natuur (voor de topping)
  • 4 el ahornsiroop (voor de topping)
  • 20 g boter (voor de topping)

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in kleine blokjes, verdeel ze over de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven. Mix de pompoen fijn tot puree (± 250 g).
  2. 2
    Maak de pancakes: meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de vanillesuiker in een slakom. Roer er de eidooiers op kamertemperatuur (houd de eiwitten apart), de melk, de pompoenpuree en het zout onder. Giet nog een beetje melk bij het deeg (3 à 5 cl) als het te dik is. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze voorzichtig bij het deeg.
  3. 3
    Bak de pancakes op een matig vuurtje, in een hete, licht beboterde braadpan. Draai de pancakes om zodra er zich overal aan het oppervlak bubbels vormen. (Houd ze warm of verwarm ze net voor het opdienen kort in de microgolfoven).
  4. 4
    Fruit intussen de appelen in kleine stukjes met de boter en de kaneel.in een andere braadpan. Voeg de fijngestampte pecannoten en de pompoenpitten op het einde van de kooktijd toe.
  5. 5
    Dresseer de pancakes op de borden met skyr en werk af met de appel-notenmix. Dien meteen op en zet de ahornsiroop apart op tafel.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in kleine blokjes, verdeel ze over de ovenplaat en schuif ze 15 min. in de oven. Mix de pompoen fijn tot puree (± 250 g).
  2. 2
    Maak de pancakes: meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de vanillesuiker in een slakom. Roer er de eidooiers op kamertemperatuur (houd de eiwitten apart), de melk, de pompoenpuree en het zout onder. Giet nog een beetje melk bij het deeg (3 à 5 cl) als het te dik is. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze voorzichtig bij het deeg.
  3. 3
    Bak de pancakes op een matig vuurtje, in een hete, licht beboterde braadpan. Draai de pancakes om zodra er zich overal aan het oppervlak bubbels vormen. (Houd ze warm of verwarm ze net voor het opdienen kort in de microgolfoven).
  4. 4
    Fruit intussen de appelen in kleine stukjes met de boter en de kaneel.in een andere braadpan. Voeg de fijngestampte pecannoten en de pompoenpitten op het einde van de kooktijd toe.
  5. 5
    Dresseer de pancakes op de borden met skyr en werk af met de appel-notenmix. Dien meteen op en zet de ahornsiroop apart op tafel.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Pompoenzaad
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Groenten | Pompoensoep
    600 gr
    • Diepvriesproduct
    1
    85
  • Delhaize Melk | Halfvolle | BIo
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
    Bio
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    8
    09
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    89
  • Delhaize Suiker | Gevanillineerd
    10 x 8 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    41
  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
  • Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    -10% voor 3
    3
    79
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    850 gr
    Bio
      3
      99
    • Delhaize Noten | Pecan
      150 gr
      4
      19
    • Pur Natur Yoghurt | Skyr | Natuur | Eco | Bio
      400 gr
      2de tegen -40%
      Bio
        3
        15
      • Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
        250 gr
        Bio
          6
          29

        Totaal:

        €45,97

        Deze recepten kan je ook leuk vinden