Presa iberica en gembersalsa, pastinaak uit de oven en kruidenslaatje
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g presa iberica
- 4 grote pastinaken
- 4 el olijfolie
- 100 g verse kruiden naar keuze: rucola, dragon, basilicum, dille, peterselie ...
- De helft van de blaadjes van 1 groene selderstengel (voor de salsa)
- 1,2 dl slaolie (voor de salsa)
- 1 teentje knoflook (voor de salsa)
- 2 cm gember (voor de salsa)
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
S2021021000507950000
Begin met koken
Bereidingstijd: 50 min.
- Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de pastinaken, snijd ze overlangs in 6. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de pastinaken op en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Kruid met peper, zout en schuif 45 min. in de oven.
- Maak de salsa: mix de gehakte selderblaadjes met het geperste teentje knoflook, de geraspte gember en de slaolie tot een homogene salsa. Breng verder op smaak.
- Smeer de presa in met een beetje salsa en gril het vlees 1 min. per kant op een hoog vuur in een braadpan. Zet het vlees mee in de oven en laat 20 min. bakken.
- Bedek het vlees met aluminiumfolie en laat het 5 min. rusten. Meng de verse kruiden met de rest van de olijfolie, peper en zout. Snijd het vlees in sneetjes en serveer het met de gegrilde pastinaken, het slaatje en de salsa.
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 727 kcal - Vetten: 54 g - Koolhydraten: 18 g - Vezels: 7 g - Eiwitten: 40 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
S2021021000507950000