Preigratin met gerookte tempé
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- gemalen zwarte peper
- 1 pakje gerookte tempé bio
- 150 g verse geitenkaas
- 2 takjes verse tijm
- 25 cl zure room
- 5 preiwitten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010700011240000
F2012030600298600000
F1996041700175600000
F2021022500077570000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Halveer de preiwitten in de lengte en snij ze dan in 2. Was ze en kook ze 10 min. in zout water. Schrik ze in koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de zure room, geitenkaas, tijmtopjes en peper.
- Snij de tempé overlangs in 6 stukken.
- Giet de helft van de room in een gratinschaal. Verdeel er de prei en tempé over en nappeer met de overige room. Bak in 15 min. goudgeel in de oven.
Kooktip
Geef hierbij bijvoorbeeld gebakken voorgekookte tarwe met groenten.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010700011240000
F2012030600298600000
F1996041700175600000
F2021022500077570000
Laad nog 2 producten